KAYMAKAMLIKTAN ÜCRETSİZ HİZMET

Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi Obezite ve bulaşıcı olmayan kronik hastalıklarla mücadeleye aralıksız devam ediyor.

KAYMAKAMLIKTAN ÜCRETSİZ HİZMET

 Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi Obezite ve bulaşıcı olmayan kronik hastalıklarla mücadeleye aralıksız devam ediyor. Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Obezite, genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır. Obezite; vücut sistemleri (endokrin sistem, kardiyovasküler sistem, solunum sistemi, gastrointestinal sistem, deri, genitoüriner sistem, kas sistem) ve psikososyal durum üzerinde yarattığı olumsuz etkilerden dolayı pek çok sağlık problemlerine neden olmaktadır. 

banner111
DR. YÜKSEL ''OBEZİTE VE BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLARLA MÜCADELE İÇİN ÜCRETSİZ HİZMET VERİYORUZ” 

Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Dilek Yüksel, Obezite ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dr. Yüksel konuşmasında ''Sağlık Bakanlığımız tarafından Obezite ile mücadele için Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı 2010 yılından beri güncellenerek sürdürülmektedir. Bu kapsamda Alanya Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Birimimizde görev yapan 1 Doktor, 1 Diyetisyen, 1 Psikolog, 2 Ebe tarafından Obezite ve ilaveten bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar hakkında halkımızda bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla stant, yürüyüş ve eğitim etkinlikleri gerçekleştirilmektedir. Obezite Danışma Birimi tarafından Obezite ile Mücadele kapsamında toplam yıl içerisinde 2914 öğrenciye eğitim verilmiştir.
 
Diyet polikliniğimize yıl içinde  938 hasta müracaat ederek sağlıklı beslenme ve diyet hizmeti almışlardır. Obezite ve Diyabetle mücadele kapsamında toplam 351 hastaya Diyabet Hastalığı ve bakımı konusunda eğitim verilmiştir. Obezite ili mücadele, fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme konularında toplam 1100 kişiye halk eğitimi verilmiştir. Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi, Obezite ve Diyabet Birimi olarak 2014 yılında toplam 650 danışanımıza, 2015 yılında ise toplam 938 danışanımıza sağlıklı beslenme ve diyet programı düzenlenmiş ve aylık kontrol programına alınmıştır. Birimimize başvuranlar arasında çok sayıda kilo veren danışanlarımız olmuştur. Obezite ve bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadele için tüm vatandaşlarımızı ücretsiz olarak bu hizmetlerden faydalanmak üzere Alanya Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Birimimize davet ediyoruz.'' dedi. Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezinin çağrısına cevap vererek Obezite ile mücadelede yardım alanların arasından, Filiz Özsoy Tusun; Aralık 2014-Kasım 2015 tarihleri arasında 90.9 kg’dan 75.3kg’a düşmüştür. Toplam 15.5 kg vermiştir. Ümmühani Çalık; Mayıs 2015-Kasım 2015 tarihleri arasında 69 kg’dan 57 kg’a düşmüştür. Toplam 12 kg vermiştir. Mehmet Manav ise Eylül 2015-Kasım 2015 tarihleri arasında toplam 10 kg vermiştir. Alanya Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Biriminden yardım alan, Filiz Özsoy Tusun, Ümmühani Çalık ve Mehmet Manav, kendileri için oldukça faydalı bir uygulama olduğunu belirterek, Obezite sorunu yaşayanları Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Biriminden yardım almalarını tavsiye ettiler.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 13:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83