BAŞKAN YÜCEL’DEN ENGELLİLERE SÜRPRİZ PROJE

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Oba Engelsiz Yaşam Merkezi projesini açıklayarak, engelli bireylere ve ailelerine müjde verdi.

BAŞKAN YÜCEL’DEN ENGELLİLERE SÜRPRİZ PROJE
ALANYA’YA 2. ENGELLİ MERKEZİ GELİYOR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya merkezinde hizmet veren Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nin Alanya’nın büyümesiyle birlikte kapasitesinin üstünde çalışması ve yoğunluktan dolayı tüm talepleri karşılayamaması nedeniyle Oba’da ikinci bir engelli merkezi projesini hayata geçirmek için düğmeye bastı.

ÖZEL GÜNE SÜRPRİZ PROJE

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, üzerinde uzun zamandır çalışılan projeyi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde açıkladı. “Bu anlamlı günde engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yüzlerini güldürmek istedik” diyen Başkan Yücel, Oba Mahallesi, 2048 parseldeki 2021 metrekarelik bir alana yapılacak  ve 5 katlı olarak tasarlanan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin engelli vatandaşların konaklama, sağlık, rehabilitasyon ve meslek edinme gibi bir çok ihtiyacına aynı anda cevap verebileceğini söyledi.


ÇOK KAPSAMLI BİR PROJE

Projeyi çok kapsamlı ve engellilerin bir çok ihtiyacına cevap verecek şekilde düzenlediklerini kaydeden Yücel, “Bu merkezde uzman ekipler tarafından engelli vatandaşlarımıza psikolojik destek ve rehabilitasyon desteği vereceğiz. Bir çok dalda açılacak meslek ve sanat atölyelerinde hem onlara üretkenlik kazandıracağız hem de istihdam edilmelerine ve gelir kazanmalarına katkı yapacağız. Burada engelliler, aileleriyle birlikte konaklayabilecekler ve birçok sporu burada yapabilecekler. Terapi havuzuna kadar projede her ayrıntıyı düşündük.” dedi.


“ÇITAYI ÇOK YÜKSEĞE TAŞIDIK”
 
Alanya Belediyesi olarak Alanya’nın Engelsiz Kent olma yolunda önemli adım daha attığını ve tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde çıtayı çok yükseklere taşıdıklarını söyleyen Başkan Yücel, “Projeyi en kısa zamanda tamamlayıp, engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Şimdiden tüm Alanya halkına hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 15:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83