ADD VE TEMAD'DAN AÇIKLAMA VAR

ADD ve TEMAD bugün yaptıkları basın açıklamasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

ADD VE TEMAD'DAN AÇIKLAMA VAR
Yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) bir açıklama yayınladı.

ADD'nin mesajı şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti bundan 92 yıl önce emperyalizme karşı verilen ulusal kurtuluş savaşı sonucunda kuruldu. Kanla, acıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bağımsızlık, laiklik, çağdaşlık ve halk egemenliği üstünde yükseldi.

Tam 92 yıl sonra bugün, Siyasi iktidarın Cumhuriyet ilkelerinden hızla uzaklaşarak, Açılım ve çözüm süreci adı altında yürüttüğü politikalarının yakıcı etkisini somut olarak görüyoruz. Ülkemiz söz konusu ayrıştırıcı, etnik ve mezhepsel temelli politikalar sonucunda başkaldırı/ayaklanma provalarının sahneye konulduğu belirsizlik, güvensizlik ve iç çatışma ortamına sürüklenmiştir.

Her ne kadar buzdolabına kaldırıldığı söylense de, her açıklamada kandırıldıklarını söyleseler de çözüm süreci adı altında atılan her adım, ülkemizi bölünmeye bir adım daha yaklaştırmaktadır ve siyasi iktidar bu sözü verdiği için emperyalist çevrelerce desteklenmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerine siyasi davalarla kumpas kurulurken Habur’dan giren teröristlere çadırdan bozma mahkemeler kuran bu iktidardır. Oslo’da terör örgütüyle gizli pazarlıklar yapan bu iktidardır.

Bu iktidar Türk bayraklarını haince yakan, Atatürk heykellerini yıkan, okulları tahrip eden kafalarla pazarlık masasına oturup teröristlerle barış yapma senaryoları ile Türkiye’nin çok şeyler kaybetmesine neden olmuş ve halen daha olmaktadır.

Türkiye’nin sınırları dışındaki (Suriye) bir bataklığa girmesinde hiçbir milli çıkar yoktur. Türkiye’nin yapması gereken, yurtta barış, dünyada barış ilkesi kapsamında önce iç barışı sağlamak ve ulusal bü-tünlüğe, sınırların değişmezliğine kararlılıkla sahip çıkmak, başka ülkelerin içişlerine karışmamaktır.

Şu halde yapılması gereken ayrılıkların değil, ortak değerlerin ön plana çıkarılmasıdır. Olayları önleyemeyen, daha doğrusu bahane eden hükümet, gazeteciler dâhil herkesi tutuklatacak, kendisinden olmayana baskıyı artıracaktır. Ülkede bunlar olurken muhalefet partileri, birleştirici, yapıcı, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bir siyasi anlayış içinde olmak zorundadırlar.

TEMAD'dan gelen açıklama da ise şu ifadelere yer verildi:

92 yıl önce iç ve dış düşmanlara karşı kanla , acıyla ve yokluklar içerisinde kurtuluş savaşı kazanılarak kurulan cumhuriyetimiz laiklik, çağdaşlık ve halk egemenliği üstünde yükselmiştir.

Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün deyimi ile sonsuza kadar yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti her yaştan gençlere emanet edilmiştir .

Bizler Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) olarak 94 Şubemiz , 135 bin aktif üyemiz ve 95.000 çalışanımız ile askerliğe girerken ettiğimiz ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNE sadık kalma yeminimizle bu emanete sonsuza kadar sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.

Ancak son zamanlarda yaşanan ülke içindeki istikrarsızlık,dış politikadaki yanlış adımlar ve kararlar ile terör olaylarından da son derece endişe duyduğumuzu ve şu anda her ne kadar buzdolabına kaldırıldığı söylense bile çözüm süreci altında atılan her adımın ise ülkemizi bölünmeye bir adım daha yaklaştırdığını üzüntü ile görmekteyiz.

Cumhuriyetimizin ilkelerine, milli bütünlüğümüze,ortak değerlerimize,demokrasimize ve sosyal hukuk devletine kararlılıkla sahip çıkmaya her zamankinden daha çok istekli olmalı ve ulusal birliğimizi güçlendirmeliyiz.

Cumhuriyeti bizlere armağan eden başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür. Bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür.

Cumhuriyetin 92. yıl dönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anıyor, değerli vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını kutluyoruz. Saygılarımızla.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 13:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83