'AİLE BİR SIĞINAK YERİDİR'

Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen “21. Yüzyılda Anne Baba Olma” konulu konferansa, aileler büyük ilgi gösterdi.

'AİLE BİR SIĞINAK YERİDİR'

 Toplumun temel taşı olan ailenin günümüzde karşılaştığı sorunları çözme, 21. yüz yılda anne baba olmanın, günümüz çocuğunu ve gençliğini anlama yollarının konuşulduğu konferansta insan yetiştirmenin zorlukları anlatıldı.

banner111

“AİLENİN SON SIĞINAK VE GÜÇLÜ BİR KALE OLDUĞUNU UNUTMAYALIM”

Konferansa konuşmacı olarak katılan Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Psikolojik Danışman Nevzat Özer, 21.yüzyılda insan yetiştirmenin zorluğuna dikkat çekti. Anne ve baba olabilmenin, sorgulamamız gereken en önemli hayati sorulardan birisi olduğunu ifade eden Psikolojik Danışman Özer, anne – baba olduktan sonra bu mesleğin geri dönüşünün, istifasının yada emekliliğinin mümkün olmadığını anlattı. Günümüz çocuklarını ve gençlerini anlama yollarını anlatan Psikolojik Danışman Özer, çocuk ve gençlerin günümüzde nasıl bir anne ve baba istediklerini dile getirdi. Psikolojik Danışman Nevzat Özer şunları ifade etti; “Bugün, çocuklarımızla aramız açılıyorsa, modernite adına onların özel yaşamlarına girmekte zorlanıyorsak, teknolojik cihazlar çocuklarımızı ve gençlerimizi emziriyor ve avutuyorsa, elektronik bakıcılar devreye girmişse, tahammül sınırımız alarm veriyorsa, merhameti direğin tepesinden indirmeye başlamışsak işte burada durun ve gözlerinizi kapatın, iki dakika düşünün. Oğlunuzu, eşinizi, kızınızı alın karşınıza ilişkilerinizi tekrardan gözden geçirin, bakıma ve tamire alın. Asla geç kalmadık. Şimdi, son sığınak ve güçlü bir kale olan aileyi, ana ve babalığı yüceltmek zorundayız.”

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 10:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83