AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNDEN AVM AÇIKLAMASI

AK Partili Alanya Belediyesi Meclis Üyeleri, Mahmutlar'da tartışma yaratan AVM'yle ilgili basın açıklaması yaptılar.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNDEN AVM AÇIKLAMASI

 Konuyla ilgili Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri'nin açıklaması şöyle: 

banner111
"Bugünlerde Alanya medyası ve kamuoyunda Mahmutlardaki  AVM ile ilgili çeşitli değerlendirmeler yapılmaktadır.Ak Parti grubu olarak bizlerde görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşma gereği hissettik.

Söz Konusu AVM ihalesi ilk etapta o günkü Mahmutlar Belediye meclisi tarafından iptal edilmiştir.Buna mukabil yüklenici firmada alınan meclis kararını bölge idare mahkemesine taşıyarak konuyu inceleyen idare mahkeme “Mahkeme kararı olmadan belediye meclisleri ihale iptal edemez” gerekçesiyle tamamen usül yönünden firma lehine karar vermiştir.
Bugün itibariyle de Alanya Belediye başkanı Sayın Adem Murat Yücel’de bu mahkeme kararına istisnaden mevcut ihalenin devamına karar vererek mevcut alanda çalışmalar başlamıştır.

Ancak, söz konusu ihale bölge idari mahkemesinin dışında, ihaleye fesat karıştırma gerekçesiyle çeşitli tutuklamalarla Alanya Ağır Ceza mahkemesine taşınmıştır. Ve bu dava hala devam etmektedir.

Bizler  Ak Parti grubu olarak Ağır Ceza Mahkemesin de devam eden dava bitmeden inşaat izni verilmemesi ayrıca söz konusu olan Mahmutların en değerli parseli olduğundan kat karşılığı oranın en az %50 olması halinde kamu vicdanının rahat nefes alacağının kanaatindeyiz. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2015, 14:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83