ALANYA BU BANKA VURGUNUYLA ÇALKALANIYOR

Alanya sanayi şubesinde görevli bir kamu bankasının bayan müdürü.(E.Y) ve müdür yardımcısı( C.E) iddiaya göre bankada yaptıkları usülsüz çek ve krediler yüzünden açığa alındılar.

ALANYA BU BANKA VURGUNUYLA ÇALKALANIYOR

 Alanya sanayi şubesindeki bir kamu bankasında uzun yıllardır görev yapan banka müdürü. E.Y. bundan bir süre önce A. D. isminde üzerinde hiçbir mal varlığı olmayan ve hiçbir ticaretle de uğraşmayan işsiz bir kişiye çalıştığı bankanın arka tarafında mesai dışında ve gece karanlığında kocası M.Y ile birlikte 'Sana hesap açtık, seninde bu bankada artık hesabın var, istediğin gibi kullanabilirsin' dedikleri;  ancak A. D.’nin hiç bir haberi olmadan onun adına çok sayıda çek tanzim ederek kocasına verdiği anlaşıldı. 

banner111

E.Y.’NİN KOCASI M.Y. PARALARI KUMARA VERDİ

Yaptığı usulsüz çek karnesi düzenlemek ve usulsüz çek karnesi düzenleyen E.Y.’ nin kocasına teslim ettiği çeklerle Anamur’dan muz satın alan M.Y. sattığı muzun paralarını ise kumara verdiği iddia edilirken E. Y . ise bu konudan dolayı kocasından ayrılmak zorunda kaldığı ortaya çıktı. 

Banka müdürünün usulsuz çek ve kredi verme konularını büyük bir titizlikle ele alan ve inceleyen araştırmacı gazeteci ve ATV Yönetim Kurulu Başkanı Servet Spahioğlu ise söz konusu bankanın genel merkezine yazı yazarak müfettiş istemesi sonucunda, konunun ortaya çıktığı anlaşıldı.  Alanya’da şok etkisi yaratan ve banka çalışanlarını oldukça tedirgin eden bu olay sonrasında banka müdür yardımcısının ( C.E ) intihara teşebbüs ettiği , ayrıca piskolojik tedavi almaya devam ettiği iddia edildi.

Söz konusu olayla ilgili olarak banka müfettişleri araştırmalarını sürdürürken,  bankada dolandırılan paranın 7 tirilyon lira civarında olduğunu yine bu konuda çok sayıda kişinin mağdur olabileceği konuşuluyor. Öte yandan Alanya sanayi şubesinde görevli yılların müdürü E. y. nin. Hiç bir mal varlığı olmayan sadece bir nüfüs cüzdanı olan hiç bir ticaret erbabı olmayan A.D  nin üzerine çek karnesi verirken, basiretli ve özenli davranma yükümlülüğünü yerine getirmediği,  çek karnesi verecekleri kişi veya kişiler hakkında istihbarat yaparak güvenirlilik derecelerini araştırmadan karne düzenlediği anlaşıldı.. 

E.Y. VE KOCASI M.Y. HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

 Kendisine hesap açacağız diyerek kandırılan ve bilgisi dışında çek karnesi düzenlenen A.D. banka müdürü ve kocası hakkında Alanya Cumhururiyet  Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.  A.D. savcılıkta verdiği ifadede;

‘Beni hesap açacağız diye kandırdılar.  Benim adıma çek düzenleyip karı koca ikisi bir kullanmışlar, Anamurdan muz alıp satmışlar , sözde bana ait olduğu iddia edilen çekleride ödememişler , bana icra geldi.  Ne olduğunu bir türlü anlayamadım, Çekleri ödemedikleri gibi beni de sık sık tehdit ettiler Bu yüzden hasta oldum , imdadıma gazeteci Servet Sipahioğlu  yetişti her ikisinden de davacıyım dedi.’


Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 15:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83