'ALANYA'NIN 20 YILDIR KANAYAN YARASI'

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci, "Sugözü planlamasına ilişkin Alanya Belediyesi'nin yapacağı 1/1000 ölçekli planların kesinleşmesi ve 18. madde uygulaması yapımının ardından Alanya'nın 20 yıllık kanayan yarasının çözümleneceğini umuyorum" dedi.

'ALANYA'NIN 20 YILDIR KANAYAN YARASI'

 Demirci, dün yapılan Antalya Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Alanya'yı ilgilendiren kararları şu şekilde dile getirdi: 

banner111

"Sugözü planlamasına ilişkin Alanya Belediyesi'nin yapacağı 1/1000 ölçekli planların kesinleşmesi ve 18. madde uygulaması yapımının ardından Alanya'nın 20 yıllık kanayan yarasının çözümleneceğini umuyorum. İnşallah Alanya Belediyesi bu süreçten alnının akıyla çıkacaktır.

Ayrıca yine dün yapılan büyükşehir meclisinde Alanya Belediyesi'ne ait Güneş enerjisi santrali yapımı amaçlı hazırlanan ve Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından uygun görülen 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planlar ile Kargıcak ve Tosmur'da daha önce Alanya Belediye Meclisi'nce uygun bulunan özel şahıslara ait iki adet 1/1000 ölçekli plan değişikliği teklifi imar komisyonuna havale edildi.

Daha önce CHP ilçe belediye meclis grubu tarafından Alanya Belediye Meclisi'nin nisan ayı toplantısında dile getirilen ve Demirtaş'ta büyük sorunlara yol açan Demirtaş sulama kanalının bakım ve işletilmesine ilişkin belirsizliğin ortadan kaldırılması talebimiz de büyükşehir gündemine girdi. Bu amaçla Demirtaş sulama kanalının büyükşehir belediyesi tarafından işletilmesi, bunun karşılığında sulama kanalını kullanan çiftçilerden 2016 yılında dekar başına 30 TL hizmet bedeli alınması, bu bedelin temmuz ve eylül ayında iki eşit taksit halinde tahsil edilmesine ilişkin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının teklif yazısı ilgili komisyona havale edildi."

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 16:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83