ALANYA ULAŞIMDA ÇAĞ ATLIYOR

Antalya'yı Konya'ya ve İç Anadolu'ya bağlayan yollarda çalışmalar tam gaz devam ediyor.

ALANYA ULAŞIMDA ÇAĞ ATLIYOR
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan’ın girişimleriyle süreç hız kazandı. Konya-Antalya arasında bulunan ve 'Gembos Yolu' olarak bilinen yolun Beyşehir-Derebucak arasındaki kısmının bir bölümü tamamlanarak trafiğe açıldı. 'Konya–Manavgat Yolu Projesi'nde bulunan Alacabel Tüneli’nin de ihalesine çıkıldı.  


YOL 25 KİLOMETRE KISALACAK 


Antalya’yı çevre illere bağlayan önemli güzergahlarda karayolları ekipleri harıl harıl çalışıyor. Özellikle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Elvan’ın girişimleri çalışmalara ivme kazandırdı. Gembos Yolu olarak bilinen 'Konya-Beyşehir-Derebucak-İbradı Ayrımı-Taşağıl Yolu Projesi’nde önemli bir aşama kat edildi. Yolun Beyşehir-Derebucak arasında yer alan kısmının 26 kilometresi sathi kaplamalı bölünmüş yol, 36 kilometresi sathi kaplamalı tek yol olmak üzere toplamda 62 kilometresi tamamlanarak trafiğe açıldı. Yolun tamamlanmasıyla birlikte Antalya–Konya arası 25 kilometre kısalacak. Bu güzergâhın Antalya sınırları içinde kalan 93 kilometrelik kesiminde çalışmalara devam ediliyor. Yolda 4 bin 990 metre uzunluğunda Demirkapı Tüneli yapımı da devam ediyor. Tünelin 2 bin 200 metresinin kazısı tamamlandı.  


TÜNELİN İHALESİ YAPILDI 




Antalya’yı Konya’ya bağlayacak yollardan biri de Manavgat-Akseki-Seydişehir-Konya yolu. Bu proje içerisinde en önemli kilometre taşlarından biri de Alacabel Tüneli. Tünel çift tüp tünel olarak inşa edilecek ve uzunluğu 7,3 kilometre olacak. Alacabel Tüneli’nin yapım işi ihalesi yapıldı. İhaleye 22 firma katıldı, süreç devam ediyor. 3 bin 300 metre uzunluğundaki Tınaz Tepe Tüneli’nin de proje çalışmaları ise sürüyor.  


YOL 187 KİLOMETRE OLACAK 


Mevcut yolun standartları, kış aylarındaki yoğun kar yağışı, tipi ve sonrasında oluşan buzlanma sebebiyle ulaşımda kesintiler yaşanıyordu. Projedeki söz konusu tünellerin yapılmasıyla kış aylarında da güvenli ve kesintisiz ulaşım sağlanacak. Ayrıca yolun Antalya sınırları içinde kalan 82 kilometrelik kesiminde 4 tünel, bir viyadük, 2 de köprü  yapılacak. Çalışmalar tamamlandıktan sonra toplamda 215 kilometre uzunluğundaki yolda 28 kilometre kısalma sağlanacak. Böylece yolun uzunluğu 187 kilometreye inecek. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2015, 09:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83