ALANYA'YA 150 MİLYON TL YATIRIM

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Yiğit, Alanya’yı il düzeyinde gördüklerini ifade ederek, Alanya’nın Antalya bölgesinde merkez ilçe Muratpaşa’nın ardından en büyük bölgesi olduğunu söyledi.

ALANYA'YA 150 MİLYON TL YATIRIM

 Turizmin başkenti niteliğindeki Alanya'ya hak ettiği hizmeti verebilmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Yiğit, bölgenin ihtiyacı olan yatırımları yapabilmek için mastır plan çalışmasını yaptıklarını, çalışmanın tamamlama aşamasında olduğunu dile getirdi. Mastır Plan doğrultusunda Alanya'nın mevcut şebekesinin rehabilite edilip, elektrik kesintisini gündemden düşürmek için  150 milyon TL'lik yatırım yapılmasını öngördüklerini ifade eden Yiğit, "Mastır planda öngörülen 150 milyon TL'lik 2016-2020 yatırım talebimiz EPDK tarafından onaylanırsa bu yatırımı 5 yıl içinde Alanya'ya yapmayı planlıyoruz.  Yatırım çalışmaları hayata geçtiğinde Alanya için elektrik kesintisini 2017 yılı sona doğru gündemimizden tamamen çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. 

banner111
ALANYA'YA YERİNDE HİZMET

Alanya'nın kapasitesini ve potansiyelini bildiklerini bu doğrultuda hareket ettiklerini vurgulayan Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü: "Alanya hem nüfus hem de yüzölçümü bakımından merkez ilçeleri saymazsak Antalya'nın en büyük ilçesi. Ayrıca Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olan Alanya, bu özellikleriyle diğer ilçelerden ayrılıyor. Akdeniz EDAŞ olarak Alanya’ya çok önem veriyoruz.  Bunun bilinciyle Alanya'ya yerinde hizmetin daha faydalı olacağını düşünerek, il seviyesinde hizmet yapmak için, Akdeniz bölgesinde ilk defa bir ilçeye Bölge Koordinatörlüğünü kurduk. Bölge Koordinatörü olarak Ahmet Sait Akboğa’yı  görevlendirdik. Ahmet Akboğa’da göreve geldiğinden beri oldukça başarılı bir çalışma yürüttü.  Özel şirket dinamikliği ile göreve geldiğimiz günden buyana ilçede yılların biriktirdiği sorunları gidermeye çalıştık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde altyapı, yatırım ve yenileme çalışmaları sonrası geldiğimiz noktaya bakacak olursak ne denli iyi bir karar verdiğimiz anlaşılıyor. Bundan sonraki aşamada Alanya çok daha iyi bir noktaya gelecek."

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 11:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83