ALTAV'dan bahar ve kış hamlesi

Bahar ve kış dönemlerinde yaşanan turist akışını arttırmak için Hollanda’da düzenlenen ‘50+ Jaarbeurs Turizm Fuarı’na katılan Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Güneş, “Yaşlı turistlerin en büyük çekincesi yine güvenlik” dedi.

ALTAV'dan bahar ve kış hamlesi

 Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Genel Sekreteri Elvan Güneş, Hollanda’nın Utrecht şehrinde 24’üncü kez düzenlenen 50+ Jaarbeurs Fuarı’nda Alanya tanıtımı yaptı. Yaklaşık 17 milyon nüfuslu Hollanda pazarının yaşlı turizmi konusunda nabzını tutan Güneş, şunları kaydetti:

banner111
YAŞLI HOLLANDA POTANSİYELİNİ ÖNEMSİYOR”

Bakanlık çatısı altında ALTAV olarak ilk kez katılım sağladık. Turizm Bakanlığı’nın 6’ncı defa yer aldığı bu segmentteki fuar dünyada ilk olma özelliğine sahip. Türkiye’den bölge olarak sadece Alanya vardı. 2015 yılında 5 gün süren fuarı 96 bin 881 kişi ziyaret etmiş. İspanya’dan Bakanlık haricinde Girona, Andalucia ve Castellon bölgeleri bu fuarı çok önemsiyorlar ve ayrı stant ile katılım sağladılar.

“HOLLANDA PAZARINDAKİ DÜŞÜŞ BÜYÜK OLDU”

Hollanda’dan Türkiye’ye gelen tatilci sayısında geçen yıla göre temmuz ayında eksi yüzde 39’lara varan düşüş yaşandığı bilgisini aldım. Ağustos ayı sonrası Türkiye’deki ılımlı hava ve paket turların aşırı fiyat kırmasından dolayı düşüş geçen yıla göre eksi yüzde 15’e gerilemiş.

“EN BÜYÜK ENDİŞE: GÜVENLİK”

Alanya olarak 300 gün güneşlenme süresinin olmasından dolayı 50+ yaş grubunun tercih ettiği bir bölgeyiz. Fuarda çok yoğun bir ilk gün geçirdik. Yaptığımız görüşmelerde, hepimizin bildiği gibi Türkiye’de tatil yapmayı çok istediklerini fakat güvenlik çekincesinden dolayı buna cesaret edemediklerini belirtiyorlar. Ülkemizde güven ve istikrarın tekrar tesis edilmesiyle 2023 hedeflerine, hizmet kalitemiz, turizmin devlet politikası haline gelmesi ve bölgesel zenginliklerimiz ile ulaşacağımıza inanıyorum.

“ALANYA TANITIMDA AKTİF”

Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel'in göndermiş olduğu doğada şekil bulmuş ağaç dallarından yapılan Yalos sanatının bir örneğini Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirimiz Sayın Neşe Kıvılcım Hanıma taktim ettik. Alanya’nın diğer destinasyonlara göre çok daha aktif olduğunu belirtti ve fuara katılmamızdan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Alanya’ya iki stant ayırdılar. Fuara ve Alanya’ya ilginin yüksek olması bizlere büyük moral oldu. Önümüzdeki fuar sezonunda 25 civarında uluslararası fuarda tanıtımlarımız sürecek.










Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2016, 14:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83