Aracın çarpıp kaçtığı şahin tedavi altına alındı

Antalya’nın Aksu ilçesinde bir aracın çarparak ağır yaraladığı şahin tedavi altına alındı. Ayağında ve kanatlarında kırık olduğu tespit edilen şahin, iyileşip tekrar doğaya salınması için hayvanat bahçesine bırakıldı.

Aracın çarpıp kaçtığı şahin tedavi altına alındı
Aksu’nun Karaöz Mahallesi Antalya-Isparta yolu üzerinde seyreden bir vatandaş, yerde şahin gördü. Şahinin yaralı olduğunu fark eden vatandaş durumu Aksu Kent Konseyi Yabancı Dil Danışmanı Kamil Kartal’a haber verdi. Hızlı bir şekilde olay yerine giden Kartal, yaralı şahini alarak hemen Kepez ilçesinde bulunan Antalya Hayvanat Bahçesine götürdü. Veteriner ekipler tarafından yapılan muayenede şahinin kanatlarının ve ayaklarının kırık olduğu tespit edildi. Şahini tedavi eden Veteriner Hekim İsmail Atay, hayvanın 3 hafta içerisinde sağlığına kavuşarak yeniden doğaya salınabileceğini söyledi.

"Kanatlarının ve ayağının kırık olduğunu söylediler"

3 hafta sonra iyileşen Şahin’i hayvanat bahçesinden alarak doğaya yeniden kazandıracağını kaydeden Kamil Kartal ise, "Şahinin yaralı olduğunun bilgisini bir arkadaşımız haber verdi. Ben de hayvanları çok sevdiğim için hemen olay yerine gittim. Daha sonra hayvanat bahçesinde sağlık kontrolü yaptırdım. Kanatlarının ve ayağının kırık olduğunu söylediler. Yoldan geçen bir araç çarpmış. Umuyorum ki en kısa zamanda iyileşecek ve yeniden doğaya salacağım" dedi. 

Öte yandan yaralı şahine Turan adı konuldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2017, 10:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83