'BEKLENTİM ALANYA'NIN İL OLMASI'

Bir ilçede bir üniversite kuruluyorsa bunun o ilçenin il olma yolunda bir adım ve gösterge olduğuna işaret eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Pınarbaşı, 'Alanya il olmak için çok müsait bir yapıya sahip' dedi.

'BEKLENTİM ALANYA'NIN İL OLMASI'

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, katıldığı canlı yayında üniversiteyi ve hedeflerini anlattı. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Pınarbaşı, ATV ekranlarında yayınlanan Ülkü Arslan'ın hazırlayıp sunduğu ‘Nabız’ programına konuk oldu. ALKÜ hakkında kısa, orta ve uzun vadeli planların konuşulduğu programda, Rektör Pınarbaşı kendinden de bahsederek kariyeri hakkında bilgiler verdi. Programda ilk olarak bir ilçede üniversite kurulmasının ilk defa gerçekleştiğinden bahseden Rektör Pınarbaşı, uluslararası nitelikte bir üniversite olmayı hedeflediklerini belirterek en önemli şeyin sağlam bir altyapı ve işleyen bir sistem kurmak olduğunu dile getirdi. Rektör Pınarbaşı, "Biz burada sağlam bir yapı kurabilirsek, sistematik profesyonelce işleyen bir sistem oturtabilirsek, bundan sonra işleyiş aynen devam eder diye düşünüyorum. Şu anda burada iyi bir ekip kurmaya çalışıyoruz. Çalışma azmi olan, Alanya'mız için hizmeti bir ibadet gibi gören, ‘halka hizmet Hakk’a hizmet’ felsefesiyle çalışan bir ekip kuracağız. Bunu başardıktan sonra hızlı adımlarla ilerleyeceğimizi düşünüyorum" dedi. 

banner111
'ÜNİVERSİTE İL OLMADA ATILAN ADIM' 

Alanya’nın il olması konusunda yöneltilen soruya da “Bir ilçede bir üniversite kuruluyorsa bu o ilçenin il olma yolunda bir adımı ve göstergesi. Alanya il olmak için çok müsait bir yapıya sahip. Çünkü yakınlarında il yok. Yapılan ve yapılacak olan yollarla ulaşım sorunları da çözülecektir. Bu da Alanya’nın daha da büyümesine yol açacaktır. Benim beklentim ve umudum da çok uzun bir zaman geçmeden Alanya’nın il olması yönünde" şeklinde cevap verdi.  

'ALANYA'NIN İSMİ YETİYOR'  

Programın devamında 4 ayda ALKÜ'nün kat ettiği yolları, üniversitenin logosunu ve ifade ettiği anlamlara, 6 bin 500 civarında öğrencileri bulunduğuna değinen Pınarbaşı, “Diğer üniversitelerden farkımız Alanya’da kurulmak. Biz üniversite olarak şanslıyız. Çünkü çok güzel bir yerdeyiz. Bir kere Alanya ismi yetiyor. Bu bizim için çok büyük bir avantaj. Öğrencilerin gelmesi için bir defa okudukları yerde mutlu olmaları lazım. İlçemiz buna müsait. Bizim de bunun için yapmamız gereken şey iyi bir kampüs alanı oluşturmak" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2016, 13:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83