BİNDİĞİMİZ ASANSÖRLER NE KADAR GÜVENLİ?

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği, Asansör Güvenliği ve İlgili İmar Yönetmeliği Toplantısı, ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

BİNDİĞİMİZ ASANSÖRLER NE KADAR GÜVENLİ?

 Toplantıya, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Çintaş, Alanya Belediyesi İmar Müdürü Murat Satı, Türk Standartları Enstitüsü Antalya Bölge Koordinatörü Hüseyin Özdamar ve ALTSO üyeleri katıldı.

banner111
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Çintaş, imar kanunu kapsamında dört kattan fazla yapılan binalara asansör zorunluluğu getirildiğini aktardı. Kullanımı ülkemizde oldukça yaygınlaşan asansörlerin periyodik kontrolleri konusunda ise çeşitli sıkıntıların yaşandığına değinen Çintaş, yapılan yeni yasal düzenlemelerle bu sıkıntıların ortadan kalktığını söyledi.

ÇİNTAŞ: “HİZMET BİNAMIZDA TSE OFİSİ AÇTIK”

Can güvenliği konusunda asansörlerin periyodik kontrollerinin çok önemli olduğunu ifade eden Çintaş, “Asansörlerin periyodik bakımı ve onarımı konusunda özellikle bina yöneticilerine ciddi sorumluluklar düşüyor. Bu konuda yapılacak çalışmalar hepimiz için büyük önem arz etmektedir. Alanya Belediyemiz bu konuda titiz çalışmalar yürütüyor. Bizde bu çalışmalara bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla 2015 yılının Mart ayında Türk Standartları Enstitüsü’ne odamız hizmet binasında bir ofis tahsis ettik” dedi.
Son yıllarda ülkemizde ölümlü asansör kazalarının da yaşandığına dikkat çeken Çintaş, “Odamız üyesi müteahhitler ve asansör hizmeti veren firmaların da bu konuda üzerlerine önemli görevler düşmektedir. Onlarca ülkeden binlerce insanın yaşadığı Alanya’nın bu konuda da uluslararası standartları yakalaması için biz de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.

SATI: “HEP BİRLİKTE KAZANALIM”

ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Çintaş’tan sonra söz alan Alanya Belediyesi İmar Müdürü Murat Satı ise katılımcılara Alanya Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Alanya Belediyesi olarak kuralları yasal mevzuatta esnetebildikleri kadar esnettiklerine değinen Satı, “Alanya’mızda kalite istiyorsak, ticari zekâmızı mutlaka işimizi geliştirmek için kullanalım. Alanya Belediyesi olarak elimizden geldiğince biz herkese yardımcı oluyoruz. Birlik olalım. Bir tek Alanya’mız var. Alanya kazanırsa hepimiz kazanırız. Biz elimizi belediye olarak taşın altına koyduk ama gelin taşı hep birlikte kaldıralım” dedi. 
Satı, ayrıca bilgilendirme toplantısını düzenleyen ALTSO Yönetimi’ne teşekkür etti.

ÖZDAMAR: “4 BİN 246 ASANSÖR MUAYENE EDİLDİ”

Toplantıda konuşan Türk Standartları Enstitüsü Antalya Bölge Koordinatörü Hüseyin Özdamar ise 2015 yılında Alanya bölgesinde 4 bin 246 asansörün yıllık zorunlu periyodik muayenesini gerçekleştirdiklerini söyledi. 74 adet asansöründe ruhsatlandırma muayenesine tabi tutulduğunu aktaran Özdamar, 64 asansörün ise yönetmelik kapsamında olmadığından muayene edilmediğini söyledi.
Alanya bölgesinde muayene edilen 4 bin 246 asansör hakkında da bilgiler aktaran Özdamar, “2 bin 353 asansör güvensiz, 187 asansör kusurlu, 322 asansör hafif kusurlu, bin 64 asansör ise güvenli olarak değerlendirilmiştir. Mevzuat standardına uygun asansör oranı yüzde 25.08’dir” diye konuştu. 
Toplantının son kısmında ise soru-cevap yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2016, 15:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83