DEVE YÖNETMELİĞİMİZ ÖRNEK OLDU

Türkiye'de ilk kez Deve Yönetmeliğini çıkartarak sahillerde at ve deve bulundurulmasını önleyen Alanya Belediyesi, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından en iyi uygulama örneği olarak 9. Yerel Mavi Bayrak Seminerine davet edildi.

DEVE YÖNETMELİĞİMİZ ÖRNEK OLDU

 Alanya Belediyesi, Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen “Deve Yönetmeliği” uygulaması ile  “Türkiye Çevre Eğitim Vakfı” (TÜRÇEV) tarafından Antalya’da bu yıl 9. düzenlenen Mavi bayrak Yerel Sorumluları eğitim programında uygulama sunumu için davet edildi.

banner111
9.Yerel Mavi bayrak Sorumluları Semineri Kemer’de yapıldı. Alanya Belediyesi en iyi uygulamalarını sunmak üzere davet edilen 5 belediye arasında yer alarak yine bir ilki gerçekleştirdi.
Eğitim programına Alanya Belediyesi adına katılan Veteriner İşleri Müdürlüğü veterinerlerinden Hasan Eşit,Türkiye’de ilk ve tek mevzuat uygulaması olan “Deve İle Turistik Faaliyette Bulunan Hayvan İşletmelerinin Çalışma Esas ve Usulleri Yönetmeliği ile plajlarda at ve turlarının önlenmesine yönelik uygulamaların anlatıldığı bir sunum gerçekleştirdi.
Yaklaşık yarım saat süren sunumda yönetmelik sayesinde develerin kimliklendirildiğini, aşıları yapılarak kayıt altına alındığını söyleyen Eşit, ”Her devenin pet kimliği oluşturulmuştur. Deve yetiştiricileri hayvan refahı, nakilleri konusunda 4 saatlik sertifika eğitimine tabi tutulmuşlardır. 50 deveci eğitim sonunda sertifikalarını almıştır. Bununla birlikte deve işletmesinin tanımı yapılmış 29 adet deve istasyonu ve parkur belirlenmiştir. Bu sayede develerin plajlara girmemesi sağlanmıştır. Deve işletmelerinin Bakanlık veri tabanına sürü bazlı kayıtları yapılması sağlanmıştır. Bu yönetmeliğin bir pozitif çarpan etkisi olarak plajlarımızda mavi bayrak kriterlerinin yerine getirilmesi konusunda belediyemizce fayda sağlanmıştır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2015, 16:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83