EN LEZZETLİ TANITIM

23-24-25 Ekim tarihleri arasında Konaklı Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan, “5. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması” için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

EN LEZZETLİ TANITIM
AŞÇILARI, 12 ÜLKENİN PROFESYONEL JÜRİLERİ DEĞERLENDİRECEK

Yarışmaya katılan aşçılar, Amerika, İsveç, Portekiz, İngiltere, Hırvatistan, Slovakya, İsrail, Bulgaristan, Sırbıstan,  Güney Kıbrıs, Slovenya ve Romanya’dan gelen Wacs jürileri tarafından değerlendirilecek.  Akdeniz’in en büyük yarışmasında, heyecanlı günler seyircileri bekliyor.

AÇILIŞ 23 EKİM CUMA SAAT 11.00’DA…

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün Altınkepçe Aşçılar Derneği ile ortaklaşa koordine ettiği yarışmanın açılışı, 23 Ekim Cuma günü saat 11:00 da gerçekleştirilecek.

Renkli şovların yapılacağı, ünlü aşçıların katılacağı yarışma vatandaşlarımız için görsel şölene dönüşecek.

ALANYA TANITILACAK

23 Ekim Cuma günü açılışı yapılarak 3 gün devam edecek Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’na vatandaşları davet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Uluslararası gastronomi duayenlerinin, ünlü şeflerin, milli takım şeflerinin katılacağı, ulusal ve uluslararası basının izlenimlerini ve görüntülerini aktaracağı bu önemli etkinlik, Alanya’nın ulusal ve uluslar arası arenada tanıtımını da sağlayacak. 3 gün boyunca saat 08:00 ile 18:00 arası Konaklı Kongre Merkezi’nde devam edecek yarışları, vatandaşlarımız da kongre merkezine gelerek izleyebilirler” dedi.

YÖRESEL YEMEKLERİMİZ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Alanya turizmine ve yemek kültürüne tanıtım desteği de sağlayan 5. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’nın Yöresel Yemekler  bölümü en ilgi çeken kategoriler arasında yer alıyor.  Alanya Mutfak Kültürünü ziyaretçilere tanıtmak için Yöresel Yemek kategorisinde Alanyalı ev hanımları yarışacak. Alanya Yerel Mutfak kültürünün en güzel örnekleri Gastronomi dünyasına renk katacak.

 YARIŞMADA YILIN ALTIN ŞERLERİ DE BELLİ OLACAK

 Uluslararası Yemek Yarışması kapsamında Yılın Altın Şefi, Yılın Genç Altın Şefi  de seçilecektir. Yarışma süresince usta aşçılar ve genç aşçılar için balık yemekleri yarışması, tavuk yemekleri yarışması, et yemekleri yarışması, kuzu yemekleri yarışması, makarna yemekleri yarışması, display yarışmalar düzenlenecektir.

Profesyonel alanda yapılacak olan kategorilerde yarışacak yarışmacılar için başvurular dolmuş olup Yarışmaya Alanya Yemekleri ve Yöresel Yemekler kategorisinde katılmak isteyenler için müracaatlar Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bizzat ya da web sayfasındaki başvuru formunu doldurarak mail yolu ile yapılabilir.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 15:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83