ÖLÜMÜNÜN 16. YILINDA KIŞLALI'YI UNUTMADILAR

1999 yılında öldürülen ADD Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Taner Kışlalı'yı anmak için ADD Alanya Şubesi bir mesaj yayınladı. Kışlalı'yı unutmayacağız mesajı verildi.

ÖLÜMÜNÜN 16. YILINDA KIŞLALI'YI UNUTMADILAR
Ahmet Taner Kışlalı Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürürken 21 Ekim 1999 günü “karanlık güçlerce” öldürülen nice Atatürkçü’nün en önemli isimlerinden biridir.

"Kemalizmi 'geçmişin bekçiliği' sananlar, 'geleceğin öncülüğü'nü yapmak fırsatını kaçırmaya mahkûmdurlar." diyen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr Ahmet Taner Kışlalı'nın katledilişinin 16. yılında saygı ve özlemle anıyoruz.

Kışlalı'ya göre din devleti kurmak, ülkeyi bölmek ve 2. Cumhuriyeti kurmak isteyenlerinin önündeki en büyük engel Kemalizm’dir. Türkiye'yi hedefe koyanlar, amaçlarına ulaşmak için Atatürk'e ve Kemalizm'e karşı sistemli saldırı başlattılar. Medyada ve yayın organlarındaki propagandanın yanında fiili saldırılarla kurucu başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy; Doç. Dr Bahriye Üçok, Uğur mumcu ve birçok aydınımız katledildi.

Prof. Dr Ahmet Taner Kışlalı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, Türkiye’de demokrasi, laik Cumhuriyetin ilelebet yaşaması, hukukun üstünlüğü, emeğe saygı gösterilmesi ve tam bağımsızlığın Türkiye’de egemen olmasını istediği ve Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü savunduğu için katledildi. Ahmet Taner Kışlalı hayatının her döneminde aydın olmanın ötesinde çok farklı bir misyon üstlenmiş Türkiye'nin ideallerini Atatürk ilkelerini kendisine rehber yaparak ülkeyi bir Evliya Çelebi gibi dolaşan bir aydın olmuştur. Biz inandığımız davada Ahmet Taner Kışlalı'nın ve Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda yılmadan yürümeye devam edeceğiz.

Kemalistler geleceğin öncüsüdürler. Bu tarihsel görevi yerine getirmenin tam zamanıdır. Bu amaçla ellerimizi ve yüreklerimizi birleştireceğiz. Bir ve birlik olacağız ki Aksoylar, Mumcular, Üçok’lar, Kışlalı'lar aramızdan alınmasın.

Aramızdan ayrılışının 16. yılında Kışlalı'nın bağımsız, laik, demokratik ulus devlet mücadelesi bizlere ışık tutacaktır. ADD Alanya Şubesi olarak Ahmet Taner Kışlalıyı minnet ve rahmetle anıyoruz. Saygılarımızla.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 17:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83