ÇAVUŞOĞLU: ULAŞIMI KOLAY BİR ŞEHİR İSTİYORUZ

Törende konuşan Çavuşoğlu; “Antalya'nın karadan, havadan, denizden kolay ulaşılır olmasını istiyoruz. O nedenle üçüncü havalimanını yapacağız, otobanlar yapıyoruz, yapacağız” dedi.

ÇAVUŞOĞLU: ULAŞIMI KOLAY BİR ŞEHİR İSTİYORUZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın dünya çapında vizyon bir şehir olduğunu belirterek, "Böyle bir Antalya'nın karadan, havadan, denizden kolay ulaşılır olmasını istiyoruz. O nedenle üçüncü havalimanını yapacağız, otobanlar yapıyoruz, yapacağız" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Manavgat ve Serik arıtma tesisleri, düzenlenen törenlerle açıldı. Açılışlara katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, turizm kenti Antalya için denizin temiz olmasının çok önemli olduğunu, bu nedenle arıtma tesislerine ayrı bir önem verildiğini söyledi.

AK Parti hükümetleri döneminde Antalya'ya 20 milyar liradan fazla yatırım yapıldığını kaydeden Çavuşoğlu, arıtma yatırımlarının her zaman öncelikli olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, arıtma tesisi yapmanın ve işletmenin çok kolay olmadığını, yapılacak en ufak bir hatanın bedelinin çok ağır sonuçlar doğurduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin bu arıtma tesislerini teslim almadan önce ilçelerin arıtma tesislerinde büyük işletme sorunları yaşandığını söyledi.

Manavgat ve Serik’in arıtma tesisleri için bakanlığı döneminde Maliye Bakanı ile görüşme yaptığını anlatan Çavuşoğlu, "Maliye Bakanımız bu konularda çok titiz, hatta biraz cimridir ama Antalya ve turizm olduğu zaman kesenin ağzını açar. Bu tesisler için 50 milyon kaynağı sağladık" diye konuştu.


Çavuşoğlu, Manavgat ve Serik arıtma tesislerinin Avrupa standartlarında, hatta daha ötesinde çok modern tesisler olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Vizyon şehir Antalya’ya da bu yakışır. Antalya artık dünya markası bir kent oldu. G-20 Liderler Zirvesi Antalya'da gerçekleşecek. Tüm dünyanın gözü Antalya'da olacak. İnşallah çok başarılı bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Antalya botanik EXPO'ya da ev sahipliği yapıyor. NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Antalya'da yapıldı. Böyle bir Antalya'nın karadan, havadan, denizden kolay ulaşılır olmasını istiyoruz. O nedenle üçüncü havalimanını yapacağız, otobanlar yapıyoruz. Manavgat ve Serik de tüm bu hizmetlerin temelinde yer alıyor."

Turizmi 12 aya yaymak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Çavuoğlu, kongre turizminin gelişmesi için büyük kongre merkezleri yapılacağını dile getirdi. Manavgat'a 8 adet golf sahası yapılacağını anlatan Çavuşoğlu, "Antalya'da 5 adet üniversite var. Altıncı üniversiteyi Manavgat'a yapacağı" dedi.

Çavuşoğlu, Antalya'ya büyük bir merkez tenis kortu planlandığını vurgulayarak, Paris'te, Avustralya'da yapılan tenis turnuvaları gibi Antalya Açık Tenis Turnuvası düzenleneceğini kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Serik ve Manavgat'ın geleceğini kurtaracak iki önemli tesisi hizmete açmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Manavgat arıtma tesisinin 43 milyon liraya, Serik arıtma tesisinin de 36 milyon liraya mal olduğunu belirten Türel, yatırımlar için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yaklaşık yüzde 40 katkı verdiğini bildirdi.

Akdeniz'in ak bir deniz olarak kalabilmesi için arıtma tesislerinin önemli olduğuna dikkati çeken Türel, şöyle konuştu: "Bir gün sayın Mevlüt Çavuşoğlu beni aradı. Dedi ki 'Menderes başkan Manavgat ve Serik arıtmaları için Maliye ve Turizm bakanlarımızla görüştüm. Manavgat ve Serik için 50 milyon liralık kaynak gönderiliyor. 'Çocuklar gibi sevindim, adeta havalara uçtum. Bir Çin seyahatim olmuştu. Döndüğümde, 'Sayın Cumhurbaşkanımız sizi arıyor' denildi. Gece saat 01.30. Saat geç olduğu için etrafımdaki arkadaşlara müsait olup olmadığını sordum. Müsait olduğu söylenince kendilerini aradım. Gecenin 01.30'unda bana talimatları şuydu, 'Başkan Manavgat ve Serik'in arıtmalarıyla ilgili ne yapıyorsun?’ Sayın Çavuşoğlu'ndan müjdeyi aldığım için 'ihalelere çıkıyoruz' dedim."

Türel, Manavgat arıtma tesisinin ilçenin 20 yıllık arıtma tesisi ihtiyacına cevap vereceğini, Serik arıtma tesisinin de 200 bin kişilik olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 09:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83