ÜRETİCİ PARA ETMEYEN ÜRÜNÜNÜ ÇÖPE DÖKTÜ

Domates ve salatalık fiyatlarının 30 kuruşa kadar düşmesi sonucu üretiler ürünlerini çöpe atmak zorunda kaldı. Yüzlerce kilo domates ve salatalık her gün çöpe gitmeye devam ediyor.

ÜRETİCİ PARA ETMEYEN ÜRÜNÜNÜ ÇÖPE DÖKTÜ
Rusya ile ülkemiz arasında yaşanan kriz Alanyalı üreticiyide vurdu. Daha önceleri özellikle Rusya'ya yapılan ihracatla domates ve salatalık elden çıkarılıyordu. Ancak yaşanan gerginlikler sonrası bir süre Rusya'yla ihracat durma noktasına geldi. 

İhracatın durması ile birlikte domates ve salatalığın haldeki fiyatı 30 kuruşa kadar düştü. Talebin az olması nedeniyle de bir çok ürün elde kalıyor. Elde kalan ürünler ise her gün çöplüklere dökülüyor. Emişbeleni'nde çekilen bir fotoğraf durumun ne kadar acı olduğunu gösteriyor. Üretici artık isyan etme noktasına gelirken büyük bir ekonomik çöküntü içerisine doğru sürüklendiklerini düşünüyorlar.

Konuyla ilgili konuşan Toslak Tarımsal Sulama Kooperatifi Başkanı Alirıza Selimoğlu, ihracatın olmamasının ve iç pazarında yeterli olmamasının üreticiye büyük bir darbe vurduğunu söyledi ve, "Her gün onlarca domates ve salatalık çöpe gidiyor. Alanya Belediyesi'nin çöpçüleri her gün halin içinden domates ve salatalık toplamaktan bıktılar artık isyan ediyorlar" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 10:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83