UYAR'DAN AKP'YE: 13 YILDIR AKLINIZ NEREDEYDİ?

1 Kasım seçimleri için ekibi ile birlikte çalışmalarını sürdüren MHP Antalya 4’üncü Sıra Milletvekili Adayı Cafer Uyar, bugün seçim ofisinde bir basın toplantısı düzenledi. Uyar toplantıda Çavuşoğlu ve Türel'i eleştirdi.

Seçimlerin önemine dikkat çeken Uyar, “1 Kasım sürecinde birileri ‘ilk aşkla, 2002 ruhuyla’ seçim çalışması yapıyor. Biz de 2 bin yıllık, yıllık sevda ile seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Atamalarımızdan intikal eden ruh ve kanın verdiği bir aşkla ülkemizin geleceği için yolumuza devam ediyoruz” dedi.

banner111
'SEÇİME 3 GÜN KALA TEMEL ATIYORLAR' 

Seçim çalışmalarında hem kendilerinin projelerini hem de 13 yıllık iktidarın yanlışlarını anlattıklarını ifade eden Uyar, “Alanyamıza kim hizmet ettiyse teşekkür ediyoruz. Ama ülkemizi yönetirken getirdikleri zararların da farkına varılmasını istiyoruz” diye konuştu. 

Ak Parti teşkilat mensupları, Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, Sena Nur Çelik ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in seçimler yaklaştıkça Alanya’da ve diğer ilçelerde açılış ve temel atma törenleri düzenlediklerine vurgu yapan Uyar, “Temeli atılan tesislerin yakın zamanda bitirilmesini dilerim. Ancak bu temellerin seçime üç beş gün kala değil, görevin üstlenildiği ilk günden yani seçimin ertesi gününden itibaren atılmasını, siyasi bir çıkar amaçlı yapılmamasını temenni ediyorum. Seçime üç gün kala atılan temellerin de akıbetlerinin de her zaman olumsuz sonuçlandığı ortadadır. Bu temeller atılırken de konuşmacıların üsluplarının hem şahsımız hem de partimiz adına incitici olduğuna da belirtmek isterim.” şeklinde konuştu. 

'BİZİM GÖZÜMÜZ MÜ KÖR?'

Alanya’da Yeniköy Barajı ve Ak Köprü temel atma törenlerinde yapılan konuşmaların direkt şahsını ilgilendirdiğini belirten Uyar, şöyle devam etti: “AKP ülke genelinde 13 yıl boyunca ülkenin tüm hizmet alanlarında başarısızlığını algı operasyonları ile ters çevirmek amacını gütmektedir. Türel, Alanya’yı yeni hatırlamış gibi seçime üç gün kala temeller atıyor. Bu temeli atarken de hiç hesaba, kitaba uymayan yalanlar uyduruyor. Alanya’nın ihtiyacı olan hizmetleri eksiksiz yaptıklarını iddia edebiliyor. Alanya Belediyesi’nin bütçesi oranında içme suyu, kanalizasyon ve diğer tesisler ile alakalı yatırımlar yaptıklarını söylüyorlar. Bizim kulağımız mı sağır, gözümüz mü kör? 116 milyon liralık yatırım yapıldığını duyduk Türel’den. Ama ortada ne çalışma var, ne de hizmet?” 

'AKLINIZ NEREDEYDİ?'

Ak Parti’nin daha önceki hükümetleri eleştirdiğini ancak 13 yıl boyunca Mahmutlar Cezaevi’nden başka Alanya’da başlayıp bitirdikleri herhangi bir yatırımları olmadığını söyleyen Uyar, “Alanya’nın acil ihtiyaçları arasında olan bölge hastanesini 10 yıldır bitiremedikleri ortadayken hangi yatırımı başladılar ve bitirdiler? Yalan atılır da hiç değilse inandırıcı olur. 2016’da Alanya’da temeller atacaklarmış. Bu yalanları 13 yıldır tekrar tekrar söylüyorlar. Evet, ihtiyaçlarımız var. Ama 13 yıldır aklınız neredeydi. 1 Kasım’a bir hafta kala mı aklınız başınıza geldi? Tek başını iktidarlığı bu millet elinden alınca mı aklınız başınıza geldi? Krallık hevesleriniz kursağınızda kalınca mı aklınız başınıza geldi. Alanya’nın ihtiyaçları yapacağız, edeceğiz ile değil, bir an önce başlamakla mümkün olur? Yeniköy barajının temelini attılar, şimdi gidin bakın herhangi bir makine çalışıyor mu? Temel atıp algı oluşturmanın, milleti kandırmanın hiçbir faydası yok” dedi.

'ÇAVUŞOĞLU'NU HESAP KİTAP BİLİR ZANNERDİM'

Çavuşoğlu’nun “Cafer Hoca'nın seçilme şansı yok.  Keşke olsaydı. Alanya'nın oyunun hepsini toplasak yine seçilemiyor hoca” sözlerine de değinen Uyar, “Alanya’nın 193 bin oyunun işe yaramayacağını söylemiş. Vekillik, bakanlık yaptı, ben onun hesap bildiğini sanıyordum. Meğerse hesap bilme yeteneği yokmuş. Aynen Dışişleri Bakanlığı görevinde dış politikada başarısız olunmasının sebeplerini ifade etmiş. Dış politikanın neden batağa düştüğü de ortaya çıktı. Alanya’nın 193 bin oyu Antalya’dan aldığımız 280 bin oyu ilave edersek 473 bin oy eder. Bu oyla AKP 5 vekil çıkaracak, MHP Alanya’dan Cafer Hoca’yı gönderemeyecek mi? Hesap yanlış. Alanyalı kendinden birisi olan Cafer Uyar’a sahip çıkar şuanda ilçede alınan 45 bin oya 15 bin oy daha ilave ederse Antalya’dan alınacak ilave 35 bin oy ile meclise gider. Neticede Çavuşoğlu’nun oluşturmak istediği algı operasyonu da yan yatar. Onları bir telaş aldı. Algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Anketler elimizde. Onlar adına ne yazık ki, ancak ülkem adına ne sevindirici ki AKP gerekli cevabı alacak. Birileri anket sonuçlarına bakarak titremeye başlasa da, 5’inci vekillerini MHP’ye kaptıracaklarını görseler de elbette bu çırpınışlarını sürdürecekler. Alanya seçmeni içinden birisi Cafer Uyar’a sahip çıksın”  diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 16:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83