FESTİVALDE GÖRKEMLİ YÖRÜK GÖÇÜ

Alanya Belediyesi’nin bu yıl 28-29-30 Mayıs tarihlerinde düzenleyeceği 16. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde, temsili “Yörük Göçü” canlandırılacak.

FESTİVALDE GÖRKEMLİ YÖRÜK GÖÇÜ

 Alanya’nın geçmiş yıllara ait gelenek, görenek ve kültürünün halk tarafından canlandırıldığı “Yörük göçü” için Alanya Belediyesi tarafından geniş kapsamlı bir hazırlık başladı.

banner111
 
Alanya Belediyesi Spor Müdürlüğü Ofisinde festival öncesi toplantı gerçekleştirildi.


Toplantıya Yörük Kültürünü tanıyan Araştırmacı Yazar Oğuz Korum, Araştırmacı Yazar Haşim Yetkin, Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir, ALKOD Başkanı Ömer Göker, Alanya Kültür Sanat Vakfı Başkanı (ALSAV) İsmail Yıldız, Ali Rıza Gündoğmuş, Deveciler Derneği ve Alanya Kadınlar Derneği temsilcileri, Muhtarlar Odası Başkanı Hasan Öner, Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Yüksel ve Mahalle Muhtarları katıldı.

“BU YIL SIRADANIN DIŞINA ÇIKILACAK”

Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur “ Her yıl giderek büyüyen organizasyonu en iyi ve kusursuz bir şekilde gerçekleştirmek için çalışmalara başladık. Alanya ve çevresinde yaşayan göçebe yörük hayatınnı, yörük göçüyle canlandırılacağı bir kortej olacak. Toplantıya davetimizi kırmayarak gelen tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu yıl 28 Mayıs’ da gerçekleştirilecek temsili yörük göçüne yöresel kıyafetlerle Alanya halkımızı da davet ediyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 10:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83