KANAYAN YARAYI BÜYÜKŞEHİR KAPATIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Alanya ve Gündoğmuş sakinlerinin dört gözle beklediği Taşatan yolunu asfaltlama çalışmalarına başladı. İki ilçenin mahalle ve yaylalarına ulaşımını sağlayan toz toprak içindeki yol yıllardır asfaltlanmayı bekliyordu.

KANAYAN YARAYI BÜYÜKŞEHİR KAPATIYOR
Alanya ve Gündoğmuş ilçelerinin mahalle ve yaylaların geçiş noktasında olan Taşatan yolu, toprak ve bozuk olması nedeniyle yıllardır bölge sakinlerinin en önemli sorunu haline gelmişti. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Başkan Menderes Türel’in talimatıyla bir çok mahalle ile yaylaya ulaşımı sağlayan yolnu asfaltlanmak ve bölge sakinlerinin sıkıntılara son vermek üzere asfalt çalışması başlattı. Yolun 17 kilometrelik bölümünde başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.


Çalışmalar iki ayrı ekip tarafından aralıksız sürdürülüyor. Bir ekip yolu alt yapısıyla birlikte asfalta hazırlarken, diğer ekip hazır olan bölümü hemen asfaltlıyor. Yolun 10 kilometrelik kısmı 1 hafta içinde tamamlanacak. Kalan kısım hava şartlarının el verdiği ölçüde bitirilecek.


KANAYAN YARAYDI


Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Taşatan yolunun önemine değinerek, “Bu yolun yapılması konusu yıllarca Alanya kamuoyunda konuşuldu. Toplam 30 kilometre uzunluğundaki yolun 13 kilometrelik bölümünü İl Özel İdaresi döneminde girişimlerimizle asfaltlanmıştı. Kalan 17 kilometrelik kısmı ise Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağız. Başkanımız Menderes Türel bu yola büyük önem veriyor. Alanya’nın kanayan bir yarası olan bu yolu asfaltlayarak bir sorunu daha ortadan kaldırmış olacağız“ dedi.


Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2015, 14:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83