Kazakistan'dan Erdoğan'a toprak aldılar

Yağlı güreşin çıkış noktası kabul edilen Kazakistan’ın Türkistan şehrinde incelemelerde bulunan Türkiye Güreş Federasyonu ve Kumluca Belediyesi heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim etmek üzere Hoca Ahmet Yesevi’nin türbesinden toprak aldı.

Kazakistan'dan Erdoğan'a toprak aldılar

Dışişleri Bakanlığı desteği ile Türkistan şehrindeki geziye katılan heyette, Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Ayhan, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve 2016 Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara da yer alıyor.

banner111
Üç günlük gezi sırasında yağlı güreşin çıkış noktası kabul edilen Kazakistan’ın Türkistan şehrinde güreşle ilgili de incelemelerde bulunan heyet, 29-30 Nisan’da Kumluca’da yapılacak güreşlerde Dışişleri Bakanına ve Temmuz ayında yapılacak 656. Kırkpınar Güreşlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim etmek üzere Hoca Ahmet Yesevi’nin türbesinden toprak aldı. Türkistan’daki etkinliklerde gördükleri manzaranın kendilerini çok mutlu ettiğini ve Türkiye’nin bir parçası olarak gördüklerini ifade eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, "Türkistan'da Nevruz ve diğer etkinliklere katıldık, güreşleri izledik. Burada güreşen pehlivanlarımızı 29-30 Nisan'da Kumluca'da yapacağımız Türkiye'deki sezonun ilk yağlı güreşlerine davet ettik. İnşallah güreşin ilk doğduğu topraklardan, Türkiye’de sezonun ilk güreşlerinde pehlivanları bir araya getirmiş olacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 16:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83