Muhtar iddiaları yalanladı

4 mahalle muhtarının arasında geçen sondaj kuyusu krizinde Mahmutseydi Muhtarı Resul Bülbül, kuyunun kapatılması ilgili kendisinin bir alakasının olmadığını belirtti

Muhtar iddiaları yalanladı

Alanya’da 4 mahalle muhtarı arasında sondaj krizi devam ediyor. İddialara göre Kayabaşı ve Hacıkerimler Mahalle muhtarları ASAT ile birlikte sondaj kuyusu açtı. Türktaş ve Mahmutseydi muhtarları ise, açılan kuyuya sınır ihlali ve kendi sondaj kuyularının kurutulduğu iddiası ile itiraz etti. Tam anlaşmaya varılmışken olay giderek büyüdü. ASAT ekipleri ise sondaj kuyusundan su çekmek için giderken kuyuyu betonla ve taşla doldurulmuş bir şekilde gördü. Olayın ardından Kayabaşı ve Hacıkerimler muhtarı kuyuyu Mahmutseydi muhtarının kapattığını iddia etti. Bu iddiaların ardından Alanya Posta Medya ekibine konuşan Mahmutseydi Muhtarı Resul Bülbül, sondaj kuyusuna müdahale etmediklerini o kuyudan kendilerinin de yararlanacaklarını aktardı.
‘KUYU KAPATILDIĞI İÇİN BİZDE SİTEMKARIZ’
Açıklamalarda bulunan Bülbül, “Orası Mahmutseydi ve Türktaş sınırları arasında bir yer. Buraya ASAT sondaj çalışması yapacakmış. Türktaş muhtarı beni aradı ve sınırlarımıza sondaj kuyusu açacaklar gidip bakalım dedi. Önce bizim suyumuz yok önce suyu biz alalım sonra onlara verelim dedi. Biz de konuyla alakalı CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’ı aradık ve itiraz ettik. Bölgeye geldiler ve bölgede konuştuk bize de hak verin dedik verdiler. Ama daha sonra oradaki muhtar arkadaşlardan itiraz edenler oldu. O sondaj kuyusu zarar görmüş bu durumdan bizde sitemkarız ama yansıtmıyoruz. Bizde su alacaktık oradan. Oranın beton dökülmesi ile bizim bir alakamız yok. Sondaj çalışması başlamadan önce Kayabaşı muhtarı ile görüştük bize de su vereceksiniz dedik. “Hayır” dedi, ama o tartışma sondajdan sonra yapılmış gibi anlatılıyor. Kendi hatalarını bize yansıtmaya çalışıyorlar. Biz sadece Türktaş muhtarı ile itiraz ettik başka bir hamlede bulunmadık. O sondaj kuyusunun zarar vereceğini gördük ve ASAT müdürü ile konuştuk onlarla konuştuktan sonra zaten başka bir hamlede bulunmadık sadece itirazda bulunduk sondaja müdahale etmedik” şeklinde konuştu.

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83