O YOLUN TEMELİNİ ÇAVUŞOĞLU ATTI

Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’nın iki turizm cenneti; Aksu ve Belek’i birleştirecek yeni yol çalışmasının temeli törenle atıldı. Başkan Türel, Kundu ve Belek arası ulaşımı 4 dakikaya düşürecek yolu, devamında EXPO’ya bağlayacaklarını söyledi.

O YOLUN TEMELİNİ ÇAVUŞOĞLU ATTI
Aksu ’da gerçekleşen temel atma törenine, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Aksu’daki 29 muhtara bilgisayar da dağıtıldı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın artık vizyon şehir olmaya başladığını söyleyerek, “Antalyamız artık dünyada en saygın şehirlerden birine dönüşüyor. Antalya artık dünya markası. Bütün dünyanın en önemli etkinlikleri Antalya’da yapılıyor.EXPO’yu Antalya’ya getirmek kolay değildi. Dünyanın en önemli zirvesi G-20 bizim şehrimizde. Bunların hepsi bizim vizyonumuz, ufkumuz” dedi.

KUNDU’DAN BELEK’E GİTMEK 45 DAKİKAYDI

Antalya’nın her yerinin şantiyeye dönüştüğüne dikkat çeken Çavuşoğlu, “Her gün bir eserimizin temel atma törenine ya da açılış yapıyoruz. Çok çalışıyoruz hizmet üretiyoruz.

Antalya’dan çıktığınız zaman her yer şantiye. Bu yatırımlar bittiği zaman hepimiz huzura kavuşacağız. Önümüz açılacak. Her yere zamanında ulaşacağız. Kundu’ya kadar yolumuz iyi ancak Belek’e giden yolumuz yoktu. Kundu’da bir otelde kalan kişi Belek’e gitmek istese Alanya yoluna çıkacak. Tekrar Kadriye kavşağından Belek’e inecek. Tam 45 dakika sürüyordu. Şimdi bu yol açılınca bu süre 4 dakikaya inecek, yani 10 kat azalacak” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’da bir hizmet sağanağı yaşandığını belirterek, “Sizlerin bizlere olan güveni ve desteği olmasaydı bu hizmetler hala bekliyor olacaktı. Biz göreve gelmeden önce Antalya nasıl 5 yıl duraksama devri yaşadıysa, ciddi bir zaman kaybı söz konusu olduysa sizlerin desteğiyle ne mutlu bu projeleri gerçekleştirebilir hale geldik” dedi.

MANAVGAT VE SERİK ARITMALARI AÇILIYOR

Çarşamba günü Manavgat ve Serik’te 2 büyük arıtma tesisinin açılışını yapacaklarını belirten Türel, “Bu iki arıtma tesisinin toplam yatırım miktarı 60 trilyon civarında. Raylı sistem ikinci etabı 300 milyon liralık bir yatırım. Birkaç günde yaptığımız temel atma ve açılış törenleri bile trilyon trilyon önemli yatırımlar ve büyük eseler. Ne mutlu Antalya olarak artık bunları görebiliyoruz, yaşayabiliyoruz. Bu gayretler hepimizin ortaya koyduğu birlik ve beraberlik sayesinde, kurumlar arasındaki dayanışma ile oluyor, istikrar ile oluyor. Huzur ve güven ortamında oluyor aksi takdirde istikrarını koruyamayan huzur ve güven ortamının sarsıldığı ülkelere baktığınızda bırakınız böyle büyük eserleri var olan hizmetlerde kül olup uçup gidiyor” diye konuştu.

BİRLİK BERABERLİK HİZMETE DÖNÜŞÜYOR

Manavgat ve Serik’te arıtma tesislerinin önemine vurgu yapan Türel şunları söyledi: “Serik’te ve Manavgat’ta arıtma tesislerini yapmasaydık en büyük sermayemiz olan turizmi ve denizimizi riske atmış olacaktık. Ama Sayın Bakanım Mevlüt Çavuşoğlu bir gün beni aradı dedi ki “Hükümet olarak bununla ilgili gerekli desteği vereceğiz. Gerekli kaynak için Maliye Bakanımızla, Turizm Bakanımızla konuştum” dedi. 50 trilyonluk kaynak sağladı. Bizde bu yatırımların temelini attık ve tamamladık. Bu birlik ve beraberlik hep hizmete dönüşüyor. Hemen bu yol üzerindeki Aksu çayı üstündeki köprüyü DSİ Genel Müdürlüğümüz yapıyor.

Devamındaki Beşgöz Köprüsü’nü Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapıyoruz. Bugün Kundu- Belek yolunun artık temelini atıyoruz.”

KUNDU BELEK YOLU 46 MİLYON LİRA

6.5 kilometrelik Kundu-Belek yolunun 46 milyon liraya ihale edildiğini belirten Başkan Türel, “İnşallah G-20 zirvesine kadar tamamlayıp, alternatif bir protokol yolu haline getireceğiz. Sadece Kundu- Belek’i değil, EXPO’ya da 10 kilometrelik bir yolla bağlayacağız. DSİ’nin Aksu kenarındaki çalışması tamamlandıktan sonra en geç bir ay içinde bu yolu da açıp, peyzajını tamamlayacağız ve siz Aksulu hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Kardeş Şehirler yolunun yenilenmesi de bu proje kapsamında gerçekleşiyor. İşte bu hizmetler birliğimiz, beraberliğimiz ve istikrar sayesinde geliyor. Çiçek Açan Şehirler ödülünün sahibi Antalya, hizmetlerimiz ile çiçek açmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

G-20 İLE MARKA DEĞERİMİZ ARTACAK

G-20 zirvesi için bir çok yer varken Antalya’nın uygun görüldüğüne dikkat çeken Türel şöyle konuştu: “Bu Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatları, bizlerin de gayret etmesiyle oldu. Zirve çerçevesinde Antalya’ya yapılan trilyonluk yatırımları bir kenara bırakırsanız, Antalya marka değerinin yükselmesi konusunda da kat kat değer kazanıyor. Biz son süratle projelerimize devam etmek zorundayız. Antalya için fırsat kapıları sonuna kadar açılmıştır. Sizlerin desteği ve duaları olduğu sürece bu büyük projeleri Antalyalılarla buluşturmaya kavuşturmaya devam edeceğiz.”

MUBİM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Muhtarların teknolojiyi kullanmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Türel şunları ifade etti: “Antalya 640 kilometre sahil şeridi olan bir coğrafya. Bu mesafeyi kısaltmak ancak teknoloji ve çok gayretle olabilir. Hayata geçirdiğimiz MUBİM sistemi ile muhtarlarımızın sorunlarını teknoloji kullanarak, telefon, faks, internet üzerinden bize aktarmasını mümkün hale getirdik. Ben de muhtarlarımızın MUBİM üzerinden yaptığı taleplerini telefonumdan günlük olarak takip edebiliyorum. Böylelikle muhtarımıza verilmiş bir sözüm vardı. Bundan sonra artık Büyükşehir Belediyesi’ne sadece sorunlarımızı iletmek için değil, çay kahve içmeye bekliyoruz demiştik. Bu projemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlarla yaptığı ilk toplantıda Türkiye’ye mecbur kılındı. Antalya’nın örnek alınması bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. MUBİM’i kullanmak için bilgisayara da ihtiyaç var. Muhtarlarımızı teknolojik olarak güçlendirmek zorundayız. Artık Antalya’da bilgisayarı olmayan muhtarımız kalmadı, kalmayacak. Sorunlarını bilgisayarla iletecek. Bilgisayar kullanmayı bilmeyen muhtarlarımız için ASMEK’ler de bilgisayar kursları da açıyoruz.”

AKSU HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALIYOR

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin de, “Aksu’da ciddi bir hizmet atağı var. Belediye olarak Allah’a şükür ilçemize fazlasıyla hizmeti getiriyoruz. Aksu hak ettiği hizmetleri bu dönemde alıyor. Alacak da” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 17:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83