OLİMPİK HAVUZA BÜYÜK İLGİ

Alanya Belediyesi Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, kış aylarında da vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. 2015 yılında 677 üyenin yararlandığı tesiste, Yaz okulları kapsamında 600’ e çocuk yüzme sporu ile buluşturuldu.

OLİMPİK HAVUZA BÜYÜK İLGİ
YAZ DÖNEMİMDE 600 ÖĞRENCİYE YÜZME DERSİ VERİLDİ

Su sıcaklığı 29 derece olan Olimpik Kapalı Yüzme Havuzundan 4 yaş ve üzeri tüm vatandaşlar yararlanabiliyor.Alanya Belediyesi bünyesindeki antrenörlertarafındantesiste yaz-kış yetişkin erkek ve yetişkin bayanlara yüzme dersleri verilirken, şehit yakınları, engelli vatandaşlar, gazi yakını ve 65 yaş üstü vatandaşlar havuzu ücretsiz olarak kullanıyorlar. Okulların tatil olduğu Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında açılan çocuk kurslarına ortalama 600 öğrenci katıldı.Yaz boyunca 5 kreşe ve performans grupları da dahil olmak üzere 3 ayrı antrenör tarafından ortalama her dönem 200 öğrenciye ders verildi.

YABANCI ÜLKELERDEN DE İLGİ BÜYÜK

Alanya Belediye triathlon takımı ve yüzme takımının da antrenmanlarını gerçekleştirdiği tesiste farklı şehirlerden ve ülkelerden sporculara ev sahipliği yapıldı.

OLİMPİK HAVUZ KADINLARIN HİZMETİNDE

Alanya Belediyesi tarafından bayan vatandaşların rahatça havuzu kullanabilmeleri için bayanlara özel saatler ayarlanıyor. Haftanın üç günü belirli saatlerde sadece bayan vatandaşlar havuzdan yararlanabilecek. Salı günleri 19.30 ile 21.30arasında, Perşembe günleri 19.30 ile 21.30 saatleri arasında ve Pazar günleri 09.00 ile 11.00 saatleri arasında bayan saatleri olarak ayarlandı. 

HİJYENE BÜYÜK ÖNEM

Alanya Belediyesi Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’ndahijyene verilen önem memnuniyet yaratıyor.Havuzda engel tanınmadığını dile getiren Belediye Spor Müdürü Levent Uğur, “Engelli vatandaşlarımızın havuza rahatlıkla girebilmeleri için engelli asansörümüz mevcut. Aralık ayı içerisinde Türkiye Bedensel Engelli Yüzme Şampiyonası’nı gerçekleştireceğiz. Kış okulları kapsamında 3 antrenörümüz tarafından öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Ayrıca yakın zamanda bayanlara özel saatler uygulaması yapılacak. Belediyemiz tüm imkânlarıyla çocukların ve gençlerin yanında olmaya, onlara destek vermeye devam edecek.” dedi.



Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 14:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83