SÜMER, "HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ"

Engelli vatandaşların sadece Engelliler Günü'nde değil yılın her günü hatırlanması gerektiğini belirten Sümer, herkesin birer engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini söyledi.

SÜMER, "HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ"
Türkiye Sakatlar Federasyonu Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, beraberinde federasyon üyesi engellilerle birlikte, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer'i ziyaret etti. 3 Aralık Engelliler Günü'nün arifesinde gerçekleştirilen ziyarette engelli vatandaşların günlük yaşamda yaşadığı sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik yapılması gereken çalışmalar ele alındı.

ENGELLİLERİMİZİN YANINDA OLDUK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sümer, engelli olmanın bir tercih olmadığınıbelirterek "Engellileri topluma kazandırmak, onların birey olarak gündelik hayatını kolaylaştırmak her vatandaşın görevidir. AK Parti kurulduğu günden bugüne sosyal devlet olma bilinciyle hareket etmiştir. Sosyal devlet, ülkedekiher vatandaşın eşit şartlarda yaşaması demektir. Biz bu anlayışla engelli kardeşlerimizinher zaman yanında olduk. İktidarımız döneminde engelli kardeşlerimizin sorunlarına yönelik projeler geliştirdik, çözümler ürettik. Birey olarak engellilerin toplumdahakkettiği yeri alması için üzerimize düşün sorumluluğu yerine getirdik.Bize düşen görev engelli kardeşlerimizin önünde engel olmak değil engelleri ortadan kaldırmaktır" dedi.
Herkesin birer engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini ifade eden Sümer,  gelecekte engelli olmayacağımızın garantisini kimsenin veremeyeceğini söyledi. Sümer, "Yaşarken farkına varamadığımız şeylerin değerini, kaybettiğimizde anlıyoruz. İnsanlar bu yüzden yaşamadan da hayattan ders çıkarmayı bilmeli. Belki de bizim yaşadığımız hayat başkalarının hayalleridir. Önemli olan şükretmek ve engelli kardeşlerimizle birlikte olabilmektir. Onların dertleriyle dertlenmek, sevinçlerine ortak olmalıyız" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 11:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83