SYEDRA ANTİK KENTİ TURİZME AÇILIYOR

Syedra'da yüzey araştırma çalışmaları devam ediyor

SYEDRA ANTİK KENTİ TURİZME AÇILIYOR

 Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Syedra Antik Kenti Yüzey Araştırma Ekip Başkanı Doç. Dr. Birol Can ve Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen’i makamında kabul etti.

banner111
Alanya için son derece önemli bir kültür ve turizm varlığı olan Syedra Antik Kenti’nin yüzey araştırma çalışmalarının değerlendirildiği kabulde,  Yüzey Araştırma Ekip Başkanı Doç. Dr. Birol Can, Syedra Antik Kenti’nde bilimsel çalışmalara hız verildiğini belirtti. 25 Temmuz'da 2016 yılı yüzey araştırmalarının başlayacağını ve 22 Ağustosta da sonlandırılacağını belirten Ekip Başkanı Doç. Dr. Birol Can, bilimsel çalışmaların Alanya’nın kültür turizmine büyük bir katkı sağlayacağını söyledi. Doç. Dr. Birol Can, “Sayın Kaymakamımızın bizim çalışmalarımıza verdiği destek çok önemli. Syedra gibi büyük bir değeri onun destekleri ile turizme kazandıracağız. Bu bağlamda, Syedra’nın yüzey araştırma çalışmalarını 22 Ağustosta tamamlayacağız” dedi.

KAYMAKAM TANRISEVEN “SYEDRA’YI TURİZME KAZANDIRALIM”

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven,  Syedra Antik Kenti Yüzey Araştırma Ekibini kabulünde yaptığı konuşmada, şunları kaydetti; “Bu yıl Syedra’nın yüzey araştırmalarını bitirelim ve Syedra’yı turizme kazandıralım. Deniz, kum var ama Syedra Antik Kenti gibi, Alanya Kalesi gibi daha birçok tarihi yerimiz var. Syedra’nın yürüyüş yolları ile ilgili Kaymakamlığımızca yapılan çalışmalar tamamlanmak üzere. Syedra’yı kültür turizmine açmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Amacımız, Alanya'da kültür turizmini geliştirmek. Syedra’yı turizme kazandırdığımız zaman, bundan turizmciler de vatandaş da faydalanacak. Sizlere, Alanya Kaymakamlığı olarak her türlü desteği vereceğiz.”


Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 12:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83