TANRISEVEN ENGELLİLER GÜNÜ YEMEĞİNE KATILDI

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için düzenlenen yemeğe katıldı.

TANRISEVEN ENGELLİLER GÜNÜ YEMEĞİNE KATILDI
3 Aralık Dünya Engeliler Günü yemeğine engelliler, aileleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı gecede engellerin engel olmadığı gösterildi.

KAYMAKAM TANRISEVEN ‘’ENGELSİZ GÜN’’

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven gecede yaptığı konuşmada "Engelsiz Günü" olarak tanımladığı Dünya Engelliler Günü'nün düşünsel anlamda engellerin aşılarak sosyal yaşam içerisinde yer alacak engelli sayısının artması için çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirdi. İnsanın temel hak ve özgürlüklerinin engelli engelsiz diye ayırt edilemeyeceğine dikkat çeken Kaymakam Tanrıseven, engellilerin toplum içerisinde üretme ve paylaşma mutluluğunun yaşamasını sağlayan çalışmalara imza atacaklarını söyledi. Konuşmasının devamında Kaymakam Tanrıseven şunları kaydetti; ‘’Alanya’mız sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da engelli dostu bir kenttir. Engelliler, hayatlarını idame ettirebilir bir şekilde düzenlemeleri sağlamak hepimizin görevidir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, insanlık borcumuzun yanı sıra, çağdaş toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerindendir. Böyle bir özel gecede hepinize iyi eğlenceler diliyorum’’ dedi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise konuşmasında, ‘’Çalışmalarımız kapsamında Alanya’ya ikinci Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’ni kazandırıyoruz. Oba Mahallemize yapacağımız Engelsiz Yaşam Merkezi’nin projesini hazırladık. İkinci Merkezimiz, engellilerimizin konaklama, sağlık, rehabilitasyon ve meslek edinme gibi bir çok ihtiyacını karşılayacak’’ dedi.
Bu özel günde bir araya gelen engelli vatandaşlarımız ve konuklar müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Engelli bir vatandaşımızın ailesi tarafından okunan şiir Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e duygulu anlar yaşattı. Geceye katkıda bulunanlara Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel hediye takdim ettiler.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü yemeğine, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, Sosyal Hizmet Müdürü Ahmet Çelik, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, diğer daire amirleri ile çok sayıda engelli vatandaşımız ve diğer konuklar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2015, 10:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83