TANRISEVEN SGK İNŞAATINDA DEĞERLENDİRMEDE

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, SGK’nın yeni hizmet binası inşaatında incelemelerde bulunarak, Alanya Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Halil Murat Uyar’dan yapılmakta olan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

TANRISEVEN SGK İNŞAATINDA DEĞERLENDİRMEDE
 'SGK YENİ HİZMET BİNASI 2016 YILI ORTASINDA HİZMETE GİRECEK'
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya her ne kadar ilçe olsa da Gelir İdaresi’nin verilerine göre 44 daha vilayetten fazla vergi veren bir ilçe konumunda olduğunu belirtti. 
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven şunları kaydetti: ''Vatandaş odaklı hizmet anlayışının bir gereği olarak, Alanya Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yapılan işlerin çeşitliliğini arttırabilmek, ayrıca daha etkin, hızlı ve kaliteli hizmet sunmak için yeni hizmet binamızın inşaatına Mayıs 2015 tarihinde başlandı. Zor şartlar altında hizmet veren Sosyal Güvenlik Merkezimiz için bugün modern bir binanın inşaatı hızla devam etmektedir. İnşallah 2016 yılının ortalarında inşaatın tamamlanması ile birlikte yeni binamız; 6 bin metre karelik kapalı alanda yerli ve yabancı bütün vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.''
SGK’nın yeni binasındaki incelemelerin ardından Alanya Sosyal Güvenlik Kurum Müdürü Halil Murat Uyar, Kaymakam Tanrıseven’e Kurumun 2015 yılı içerisindeki çalışmalarını içeren bir rapor sundu.

“ALANYA SGK BÜYÜKŞEHİRLERDE DAHİL OLMAK ÜZERE 60 İLDEN DAHA FAZLA İŞ POTANSİYELİNE SAHİP”

Alanya Kaymakamı Dr. Tanrıseven, Alanya Sosyal Güvenlik Kurum Müdürlüğünün 2015 yılı çalışmalarını içeren rapor ile ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Alanya Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü gerek uhdesinde bulunan alan gerekse de çevre ilçelerdeki yerli ve yabancı sigortalıları kapsayacak şekilde vatandaş memnuniyetinin en üst seviyede tutmaya çalışıyor. Alanya Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü, Ağustos 2015 tarihi itibariyle istatistiki veriler ışığında sigortalı sayısı ve aktif bildirge veren işyeri sayısı göz önünde bulundurularak Ordu, Erzurum, Kahramanmaraş, Van, Mardin, Malatya gibi Büyükşehir Belediyesi statüsünde olan iller dahil olmak üzere 60 ilden daha fazla iş potansiyeline sahiptir'' dedi.

SGK, ÇAĞIN GEREĞİNE AYAK UYDURAN, TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDEN BİR KURUM

Alanya Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Halil Murat Uyar, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kendisini her anlamda güncelleyen, çağın gereklerine ayak uyduran, teknolojiyi yakından takip eden bir kurum olarak nitelendirdi.
Alanya Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü'nün vatandaş odaklı hizmet anlayışının bir gereği olarak Alanya, Gazipaşa ve Gündoğmuş ilçelerini de içine alan bir coğrafyada 341.917 kişiye hitap etmek üzere faaliyetine başlamış olduğunu söyleyen Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Uyar şunları kaydetti; ''Müdürlüğümüz; ilçemizdeki işveren ve sigortalılarımıza, işveren iş ve işlemleri, icra haciz ve takip işlemleri, işyeri tescil ve e-bildirge işlemleri, 4A ve 4B sigortalı tescil işlemleri, genel sağlık sigortası ve sağlık aktivasyon işlemleri, hastalık, analık, emzirme, iş kazası ve meslek hastalıkları iş göremezlik rapor ödemeleri hizmetleri verilmektedir. Ayrıca; ilçemizdeki geçici ve yerleşik yabancı uyruklu sigortalıların sağlık yardım belgesi taleplerini Antalya İl Müdürlüğümüze gitmeden düzenletip, güncelletme imkanı bulunmaktadır. Antalya İlimiz genelinde Sosyal Güvenlik iş ve işlemlerinin maaş bağlama dışında tüm hizmetlerin yaklaşık %30’u Merkez Müdürlüğümüzce yapılmaktadır.''

'BORÇLAR YAPILANDIRARAK ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLANDI'

Alanya Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü, 11/9/2014 tarihli ve 29116 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında; kuruma borcu bulunan işverenlerin ve sigortalıların borçlarını yapılandırarak ödeme kolaylığı sağlandı. Alanya Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü bünyesinde; Ağustos 2015 tarihi itibariyle 12.014 aktif bildirge veren iş yeri bulunmakla beraber toplamda 4A-(SSK) kapsamında 93.318 sigortalımıza, 4B-(Esnaf ve Tarım Bağkur) kapsamında ise 17.500 sigortalıya hizmet vermektedir. Yaklaşık 40.000 (SSK+Bağ-Kur+Emekli Sandığı) civarında aylık alan emekli ile birlikte, emeklilerinin bakmakla yükümlü olduğu kişilerle beraber yaklaşık 150.000 kişiye sağlık hizmeti verilebilmesi için gerekli işlemler yapılmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2016, 13:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83