ALANYA TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU BAŞLADI

12. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu başladı. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kaymakamı Tanrıseven ile birlikte alanda bulunan taş bloka ilk çekici vurarak sempozyumu başlattı.

ALANYA TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU BAŞLADI

 Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen sempozyumun açılışı belediye binasının arkasındaki alanda yapıldı. Açılışa Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Meclis Üyeleri, Belediye Birim Amirleri ve vatandaşlar katıldı.

banner111
”BAŞKAN YÜCEL’İ KUTLUYORUM”

Sempozyum alanını gezerek, sanatçılardan bilgi alan Başkan Yücel, daha sonra Kaymakam Hasan Tanrıseven ile birlikte taş bloka ilk çekici vurarak sempozyumu başlattı.

Törende konuşan Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven,  Alanya’nın kültürüyle, sanatıyla sempozyumları ile gündeme gelmesini istediklerini belirterek, “Alanya tarihinin ele alınacağı bu sempozyumda çok güzel eserlerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Böyle güzelliklerle Alanya’nın farkındalığını ortaya çıkaran belediyeyi tebrik ediyorum ve Belediye Başkanımızı kutluyorum.” dedi.

PARKVE BAHÇELERİMİZİ KÜLTÜRÜMÜZDEN İZLER TAŞIYAN ESERLER SÜSLEYECEK”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sempozyum sonunda ortaya çıkacak eserlerin kentin değişik noktalarında sergileneceğini söyledi. Sempozyumun, Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle 12 yıldır başarıyla yürütüldüğünü ifade eden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  “Daha önceki yıllardan farklı olarak bu yıl Alanya tarihini, dolayısıyla Selçuklu tarihini konu olarak seçtik. Yurt içinden ve yurt dışından sempozyuma katılan sanatçılarımız, Alanya tarihinden esinlenerek taşlara şekil verecekler. Tarih ve kültürümüzden izler taşıyan eserler sempozyum sonunda parklarımızı ve kent meydanlarını süsleyecek. Şimdiden heykeltıraşlarımıza başarılar dilerim.” dedi.

TÜRKİYE VE AVRUPA’DAN 10 HEYKELTIRAŞ KATILIYOR

Sempozyuma Türkiye, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, İngiltere ve Polonya’dan 10 heykeltıraş katılıyor. Belediye Binası arkasındaki açık alanda 3 Aralık’a kadar devam edecek sempozyumu vatandaşlar, öğrenciler ve turistler gezerek heykeltıraşlardan bilgi alabilecekler.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 15:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83