CHP VE MHP'DEN SEÇİM SONUCUNA İTİRAZ GELDİ

Muhalefet partileri Antalya'da seçim sonuçlarına itiraz etti. Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz için hazırlık yapan MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya 3. vekili 531 oy farkla kaybettiklerini belirterek, 900'den fazla oyun AKP'ye yazıldığını ileri sürdü.

CHP VE MHP'DEN SEÇİM SONUCUNA İTİRAZ GELDİ

 MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Bazı itirazlarımız oldu. Çalışmalarımız devam ediyor. Yarın saat 15.00'a kadar da YSK'ya itirazımız hazırlanıyor. İtiraz edeceğiz. Az bir farkla kaybettik. Bazı tespitlerimiz de var. Mesala MHP'nin oyu hemen altına yazılmış. CHP'nin oyu hemen altına yazılmış. Özellikle Aksu'da bir tespitimiz var. Aksu ve Alanya'da itirazda bulunduk. Bunun dışında yine itiraz hakkı doğan yerlerde başvuruları yaptık. Milletvekilinin geri gelmesi ihtimal dahilinde. Bizim tespitimize göre 531 farkla kaybetmişiz 3. vekili. 900 küsürlük oy Aksu'da bir tespitimiz var. Onları da sunduk bugün. Onunla da sayıma girerse 3. vekili alabiliriz diye düşünüyoruz.”

banner111
CHP'NİN OYUNU AKP'YE YAZMIŞLAR

Antalya seçim sonucuna CHP de itiraz etti. CHP, merkez ilçeler Muratpaşa, Kepez, Aksu ile Alanya ve Manavgat'ta seçim sonuçlarına itiraz etti. 5 ilçede AKP'ye bine yakın oyun fazla yazıldığını tespit ettiklerini belirten CHP İl Başkanı Semih Esen, “Bin civarında oy yanlış hesaplanmış. Ona ilişkin itirazımızı yaptık.” dedi. Yanlışlığın maddi hatadan kaynaklandığını ifade eden Semih Esen, “Örneğin; CHP 177 oy almış, 77 yapmışlar. AKP 78 oy almış, 178 yazmışlar. Bizim elimize gelen ıslak imzalı tutunaklar ile Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sonuçların karşılaştırıyoruz, hatalı olanlar ortaya çıkıyor. Cüzi de olsa hata hatadır. Onlara itiraz ettik.” diye konuştu. Hatanın partilerin milletvekili sonuçlarını etkileyebilecek boyutta olduğuna işaret eden Esen, şöyle konuştu: “Sonucu etkileyebilir. AKP'nin bin oyu azalırsa, diğer partiler ne itiraz yaptılar bilemiyorum, o partilerin yapacağı itirazlarla AKP'nin oyu biraz daha eksilirse. MHP şu anda 512 oy farkıyla 3. vekili kaybetmiş durumda. MHP lehine bir durum çıkabilir. Çünkü 14. vekili AKP aldı.”

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 16:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83