ENGELLİ ÇOCUKLARA EVDE BAKIM HİZMETİ

Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nde çalışan fizyoterapist ve çocuk gelişimi uzmanları, evden dışarı çıkamayacak derecede engelli birey ve çocukları haftanın üç günü ziyaret ederek, ihtiyaç duydukları desteği sağlıyor.

ENGELLİ ÇOCUKLARA EVDE BAKIM HİZMETİ
 HAFTANIN 3 GÜNÜ ENGELLİLERİN EVLERİNE GİDİLİYOR
Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi, mekan gözetmeksizin bünyesindeki uzman personelleriyle tüm engel gruplarına hizmet vermeye devam ediyor. Bu kapsamda 1 uzman fizyoterapist, 2 çocuk gelişim uzmanı; haftanın 3 günü Engelsiz Park ve Yaşam Merkezine gelemeyecek durumda olan engelli bireyleri evlerinde ziyaret ederek, ihtiyaç duydukları desteği kendilerine sağlıyor.

3 UZMAN PERSONEL’DEN FİZİK TEDAVİ VE PSİKOLOJİK DESTEK

Çeşitli nedenlerden dolayı Engelsiz Park ve Yaşam Merkezine gelmekte sıkıntı yaşayan engelli bireylerin evlerine giden uzman fizyoterapist Erdem Demir; bedensel engelli bireylerin kas-iskelet sistemi, kas-kuvvet, uzunluk, esneklik testlerini, günlük yaşam aktivitelerindeki bağımsızlık düzeyi değerlendirmelerini, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında danışmanlık hizmeti sunuyor. Çocuk gelişim uzmanları Aksen Uçaner ve Hüsniye Baysal ise; engelli çocukların psikomotor, dil, özbakım becerilerini kazandırma, akademik yönde eğitim verme çalışmalarını gerçekleştiriyor.

ENGELLİ VATANDAŞLAR HİZMETTEN ÇOK MEMNUN

Uygulamadan oldukça memnun kalan engelli birey ve aileleri, bu sayede çocuklarının fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlandığını, bu durumun da özel eğitim sürecine olumlu yönde etki ettiğini belirterek Alanya Belediyesi’ne, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 10:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83