ANTALYA'DA OSMANLI SARAYLARINA YOLCULUK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Piyano Festivali, üçüncü gününde müzikseverleri Osmanlı saraylarına doğru yolculuğa çıkardı.

ANTALYA'DA OSMANLI SARAYLARINA YOLCULUK
16. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, her gün klasik müziğin önemli isimleriyle müzik şöleni yaşatmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültür etkinliklerinden olan festival, üçüncü gününde müzikseverleri, orkestra şefi, besteci ve müzik tarihçisi Emre Aracı şefliğinde 19. Yüzyıl Osmanlı saraylarına doğru yolculuğa çıkardı. Aracı, saray arşivleri ile özel koleksiyonlardan ortaya çıkarttığı ve orkestrasyonunu hazırladığı bu kaybolmuş dönem repertuar ile Türk müzik tarihine yepyeni bir boyut kazandırmanın ötesinde, Avrupa müziğinin İstanbul’da ne derece benimsendiğini de gözler önüne serdi.

Aracı’nın orkestrasyonları ve açıklamalarla sunduğu bu özel konserde, aralarında Sultan Abdülaziz ve V. Murad gibi iki padişahın bulunduğu, Fehime Sultan ve Şehzade Burhaneddin Efendi gibi Osmanlı hanedan üyelerinin bestelediği Viyana tarzı vals, polka ve marş türü eserler, tarihin unutulmuş tozlu raflarından günümüze ulaştı.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 12:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83