BAYANLARA YÖRESEL YEMEK SERTİFİKASI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi’nin Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlediği Yöresel Yemek Atölyesi’ne katılan kursiyerlere Filika Restoran’da düzenlenen törenle sertifikalarını verdi.

BAYANLARA YÖRESEL YEMEK SERTİFİKASI

 Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, unutulmaya yüz tutan Alanya yöresel yemeklerinin yaşatılması için Alanya Belediyesi’nin düzenlediği Yöresel Yemek Atölyesi’ne katılan kursiyerlerle Filika Restoran’da bir araya geldi. Başkan Yücel, atölye çalışmalarına katılan 130 kişiye sertifikalarını verdi. Başkan Yücel, katılımcılara Alanya Belediyesi logolu önlük de hediye etti.

banner111
Alanya Belediyesi Yöresel Yemek Atölyesi’nde Alanya sofralarının en lezzetli yemeklerini öğrenen kursiyerler uygulamalı öğrenme imkanı buluyorlar. Kursta katılımcılara; bumbar dolması, Hülüklü Çorba, Un Çorbası, Darı Çorbası, Laba Dolması başta olmak üzere, Bumbar Dolması, Göleviz Yemeği, Kabuklu Kuru Fasulye Yemeği, Kuru Patlıcan Yemeği, Bal Kabağı Yemeği, Ayva Yemeği, İlibada Sarması, Tavuklu Pilav, Kıymalı Pilav, Fasulye Piyazı, Ülübü Piyazı, Taratorlu Patlıcan, Dikenli Kabak, Yoğurtlama, Alanya Çöreği, Kırtakı, Kak, Kabak Tatlısı, Çiğirdik, Kaşık Helvası, Öküz Helvası ve S Pasta’dan oluşan Alanya Mutfağı’ndan örnekler uygulamalı olarak yapılarak öğretiliyor.

1.5 yılda 180 kişinin Alanya yöresel yemeklerini öğrendiği Yöresel Yemek Atölyesi kursu Eylül ayı itibari ile tekrar başlayacak. 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 18:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83