MUZ LİFİ ÜRÜNLERİ KAZANDIRACAK

Alanya Belediyesi tarafından Kültür Merkezi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde açılışı yapılan sergide 'Muzdan Sanata Hayalden Tasarıma' adlı kursta muz bitkisinin lifinden üretilen eserler ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.

MUZ LİFİ ÜRÜNLERİ KAZANDIRACAK

 Alanya Belediyesinin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açtığı sergiyi bir hafta boyunca yüzlerce kişi gezdi. Hanımeller, İpek Eller ve El Sanatları atölyelerinde Alanyalı hanımların ürettiği ebru sanatı, katı sanatı ve muz lifi ürünlerden oluşan el emeği göz nuru eserler büyük beğeni aldı.

banner111
 
EN ÇOK MUZ LİFİNDEN YAPILAN ÜRÜNLER BEĞENİLDİ

Alanya Belediyesi bünyesinde açılan  'Muzdan Sanata Hayalden Tasarıma’ adlı kurslara katılan kadınların muz liflerinden yaptığı el işi ürünlerinden takı, biblo, bebek, ayakkabı, tablo ve süsler büyük ilgi gördü.
 
DEĞİŞİK ÜRÜNLER ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Bölgeye özgü muz bitkisinin yaprak ve gövdelerinden üretilen el sanatı ürünlerin, sergiyi ziyaret eden sanatseverler tarafından büyük beğeni ile karşılandığını  ifade eden Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, “Sergide muz lifinin ipek ve pamukla karışımından elde edilen ayakkabılar, kıyafetler, hediyelik süs eşyaları, nazarlıklar, çanta ve cüzdan çok ilgi gördü. Ağırlıklı olarak insanların muz lifinden üretilen ürünleri incelediğini gördük. Bundan sonraki süreçte muz lifi ile ilgili projemizi geliştirmeyi ve değişik ürünler elde etmeyi hedefliyoruz. Sergimizi ziyaret eden tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 14:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83