'ESNAFI TEFECİLERDEN KURTARIN'

Saadet Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarıca, Halk Bankası destekli kredi kullandıran kooperatiflerin esnafı tefecilerden kurtardıkları ifadelerini doğru bulmadığını vurguladı.

'ESNAFI TEFECİLERDEN KURTARIN'

 Alanya’daki esnafların, esnaf kredi kooperatifleri vasıtasıyla uzun vadeli ve bankalara oranla düşük faizli kredi kullanabildiklerini belirten Saadet Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarıca, Halk Bankası destekli kredi kullandıran kooperatiflerin esnafı tefecilerden kurtardıkları ifadelerini doğru bulmadığını vurguladı. 

banner111
Sıralama yapmak gerekirse esnaftan en fazla faizi alan birinci sırada tefeciler, ikinci sırada bankalar, üçüncü sırada kredi kooperatifleri geldiğini söyleyen Sarıca, “Neticede birisi bu işi gayri resmi yapıyor, diğer ikisi de resmi olarak yapıyor. Sonuç değişmiyor. Üçü de faiz üzerinden kazanç elde etmektedirler. Esnafımız tefecilerden filan kurtarılmıyor, kredi kooperatiflerinden 5 yıllık kredi alınıyor, senden 2 tane kefil istiyor veya ipotek istiyor.  Ödeyemeyince yasal takip başlıyor, borcunu biraz ötelemeye çalışıyor, daha sonra taahhütname alıyor ve senden bir şekilde borcunu tahsil ediyor” diye konuştu. Alanya’daki esnafların büyük bir çoğunluğunun zor durumda olduğunu hatırlatan Sarıca, partisinin mecliste olması halinde esnafa faizsiz olarak bu kredileri vereceklerini söyledi. 


Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 15:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83