CHP KADIN KOLLARINDAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

CHP Alanya İlçe Kadın Kolları Başkanı Zuhal Sirkeli, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

CHP KADIN KOLLARINDAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ AÇIKLAMASI
 Zuhal Sirkeli, açıklamasında ülkenin bulunduğu durum itibariyle öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü buruk karşıladığını söyledi.

İşte Zuhal Sirkeli'nin o açıklaması:

Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir” anlayışı ile inşa ettiği eğitim sistemimiz ve bu sistemin baş tacı öğretmenlerimiz son yıllarda olduğu gibi bu yıl da 24 Kasım tarihini buruk bir şekilde karşılamaktadır.

Ülkemizde ne yazık ki bir kutlama günü olması gereken 24 Kasım, öğretmenlerin sorunlarını ve yaşadıkları güçlükleri konuşmaktan öteye gidemiyor. Mezun olanların iş bulamadığı ülkemizde; ‘atanamayan öğretmenler’ diye büyük platform oluştu. Ülkemizde atanamadığı için girdiği bunalım sonucu intihar eden 36 öğretmenimizin olması bizler için büyük bir üzüntü ve utanç kaynağıdır. İşsizlikten bunalan atanamayan öğretmenlerin asgari ücret düzeyinde bir parayla sözleşmeli öğretmenlik yapmak zorunda kaldığını görmekteyiz.

Bugün öğrencisi ve öğretmeni ile birçok sorunun yaşandığı eğitim sistemimiz maalesef sürdürülebilirliğini kaybetmiştir. Her geçen gün daha ağır sorunlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Bir yandan görevlerinin başında olan öğretmenler ve onların sorunları var. Ya da büyük bir onur ve gururla seçtiği mesleği yapmak yerine günü birlik işlerde çalışmaya mecbur bırakılan öğretmenler var.” Eğitimin kalitesinin yükseltilmesi ve öğretmenlerimizin mesleğini daha iyi şartlarda yapabilmeleri ve yaşam kalitelerin yükseltilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılacağını umuyoruz.

CHP Alanya İlçe Kadın Kolları olarak Bu önemli günde başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi başında şehit düşen öğretmenlerimizi rahmetle anıyor ve bir çok zorluğa rağmen büyük bir özveriyle Cumhuriyetimizi çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacak fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller yetiştirmeye çalışan tüm öğretmenlerimizin ve bu uğurda yıllarını vermiş tüm emekli öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyoruz.

Zuhal Sirkeli

CHP Alanya İlçe Kadın Kolları Başkanı

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 17:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83