Yeşildal: Bu penezi çıkarmaya gücün yetecek mi?

CHP Alanya Eski Başkanı Şengül Yeşildal, hastanede karşılaştığı Fatma Teyze ile fotoğraf çekinerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi ve "Hadi bakalım; bakanlar kurulunuzun gücü Fatma Teyzemin penezini de çıkarmaya yetecek mi?" dedi.

Yeşildal: Bu penezi çıkarmaya gücün yetecek mi?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı'nın Eski Başkanı Şengül Yeşildal sert açıklamaları ile dikkat çekmeye devam ediyor. Önceki gün ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Yeşildal, yörük kıyafetleri ve kafasına taktığı penezi ile Fatma Teyze'yi farkederek onunla fotoğraf çektirdi. 

Yörük kültürüne ait kıyafetleri ile hastaneye tedavi olmaya gelen Fatma Teyze ile sohbet eden Yeşildal, sosyal medya üzerinden bu kareyi paylaşarak açıklamada bulundu. Yeşildal'ın oldukça beğenilen açıklaması şu şekilde:

"Reisi Cumhurumuz Tayyip Erdoğan 16 yıldır andımızdan başlayarak, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasından devam ederek başında veya içerisinde Türk geçen her şeyi kaldırmaya davam ediyor. Son olarak da Türkiye Barolar Birliği ve Türk Tabibler Birliğinin başındaki Türk ibaresini kaldırmaya uğraşıyor. Neymiş efendim o birliklerin başındaki Türk ibaresi bakanlar kurulu kararı ile verilmiş, derhal çalışma başlatılıp kaldırılması yönünde talimat vermiş. Bu haberleri okurken de bugün Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde rastladığım Sarıveliler'den gelen Fatma Teyzem dikkatimi çekti. Biraz sohbet etme imkanım oldu. Fatma Teyzem 73 yaşında ve 55 yıldır Türklüğün simgesi olmuş yörük kültüründen gelen bu penezi başının üstünde taşıyor. Teyzemle gurur duydum. Bizim reisi Cumhurumuz Tayyip bey de Türk kelimesini taşıyamayıp kaldırmaya çalışırken Türklerin yörük kültürü olan penezi Fatma Teyzem 55 yıldır gururla taşıdığını söylüyor. Hadi bakalım bakanlar kurulunuzun gücü Fatma Teyzemin penezini de çıkarmaya yetecek mi?"

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2018, 10:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83