7 GÜN 24 SAAT GIDA DENETİMİ

Alanya Kaymakamlığı İlçeGıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayında gıda denetimlerini arttırdı.

7 GÜN 24 SAAT GIDA DENETİMİ

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar’ın de katıldığı denetimlerde, gıda ürünleri satışı ve üretimi yapan iş yerleri denetlendi. Denetimlerde işletme sahiplerine ve çalışanlara gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Denetimler kapsamında Atatürk Caddesi üzerinde bulunan gıda işletmeleri, gıda denetim ekiplerinin tümünün katılımı ile denetlendi.

banner111
Alanya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, denetimler sırasında yaptığı açılamada gıda denetimlerini sadece Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yetkisinde olduğunu, bu yetki kapsamda İlçemizde de gıda denetimlerini sadece İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetim ekiplerini yapabileceğini kaydetti.Rüzgar sözlerine şöyle devam etti; “Ramazan ayı dolayısıyla halkımızın sağlığını ve gıda güvenliğini korumak amacıyla denetimlerimizi 7 gün 24 saat arttırmış bulunmaktayız. Ramazan ayı boyunca pastane, fırın, kasap, market, toplu tüketim yerleri, üretim yerleri, iftar çadırları ve toplu iftar yemeği verilen tüm yerleri denetlemeye devam edeceğiz.Bugünde tüm gıda denetim ekiplerimizin katılımı ile Atatürk Caddesi üzerinde bulunan gıda işletmelerini denetledik. Denetimler sırasında işletmelerinde gerekli hijyeni sağlamayan ve son kullanım tarihi geçmiş gıda ürünleri bulunduran işletmelere gerekli yasal işlemleri yaptık.
Ayrıca vatandaşlarımız gıda ile ilgili her türlü şikayet ve taleplerini Ramazan ayı boyunca “ALO GIDA 174” hattına 7 gün 24 saat bildirebilirler. Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazanda da halkımızın güvenilir gıda tüketmesi için var gücümüzle denetimlerimize devam edeceğiz.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 15:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83