'KANSER ETKENLERİNDEN KAÇINMAK GEREK'

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası" nedeniyle bir mesaj yayınladı.

'KANSER ETKENLERİNDEN KAÇINMAK GEREK'

 İlçe Kaymakamının mesajı şöyle: 

banner111
Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu'nun önerisi üzerine ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın 30 Mart 1970 tarih ve 1600 sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayınlanan kararı ile birçok Dünya ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de Nisan ayının ilk haftası  “Kanserle Savaş Haftası” olarak kabul edilmiştir. 

Kanser konusunda hastaya yardımcı olmak, hastalıkla ilgili araştırmaları desteklemek, doktorların eğitimine yardımcı olmak için 1947 yılında Ankara'da Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu adı ile bir dernek kurulmuştur. Dernek kuruluşundan bu yana yurttaşları kanserin erken tanımı ve iyileştirme konularında uyarmaktadır. Kanser hakkında bilgili olmamız için çalışmalar yapmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre dünya da 12.4 milyon, Türkiye'de 216 bin kanser vakası tespit edilmiştir.  

Bir hastalıktan korunmak için o hastalığın nedenlerinin bilinmesi önemlidir. Bugün kanserin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte kansere karşı alınacak önlemlerde, yapılacak savaşta temel ilke; kanser etkenlerinden kaçınmak hastalığın erken tanımıdır. Tıp biliminin gelişmesi, insanların eskiye göre daha bilinçli yardım istemeleri, pek çok insanı kanserden kurtarmaktadır.

Bu düşüncelerle, 1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftasında kanserli hastalarımıza acil şifalar, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum.


Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 10:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83