Karın ağrısı şikayetiyle gitti, safra kesesinden 552 adet taş çıkartıldı

Karın ağrısı ve şişkinlik şikâyetiyle başvurduğu Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat olan Düriye Şensoy’un safra kesesinden 552 adet taş çıkarıldı. 

Karın ağrısı şikayetiyle gitti, safra kesesinden 552 adet taş çıkartıldı

Alanya ‘da yaşayan 42 yaşındaki Düriye Şensoy yemek sonrası yaşadığı karın ağrısı, şişkinlik şikâyetleri nedeniyle Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli ALKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Güler’e başvurdu.  Şensoy’a yapılan ultrasonografi görüntülemede safra kesesinde taşlar olduğu saptandı. Laparoskopik (kapalı) yöntemle safra kesesinin alınması önerilen Şensoy, Doç. Dr. Güler tarafından operasyona alındı. Operasyonla safra kesesinden 552 taş çıkarılan Düriye Şensoy’u Genel Cerrahi Servisinde ziyaret eden Yılmaz Güler, “ Bir saat süren ameliyat sonunda hastamızın safra kesesinden irili ufaklı boyutlarda 552 adet taş çıkarttık. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi. Düriye hanımı hastanemizde bir gün misafir ettikten sonra taburcu işlemlerini planlamayı düşünüyoruz.” diye konuştu.  

banner111


Başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Düriye Şensoy ağrılarının geçtiğini ve hafiflediğini vurguladı. Şensoy, ”Kendimi kuş gibi hafiflemiş hissediyorum. Saframdan bu kadar taş çıkacağını hiç düşünmemiştim. Anı olarak taşlarımı saklamayı düşünüyorum. Emeği geçen başta doktoruma, sağlık çalışanlarına ve hastane yönetimine teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83