TANRISEVEN: BİZİM ÖNCELİĞİMİZ İNSAN SAĞLIĞI

Çevre Sağlığı İşlemleri Yönetmeliği kapsamında “Yıllık Denetim Programları'nın hazırlanması amacıyla yapılan toplantıya başkanlık eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "“İnsanların sağlığı bizim için çok önemli" dedi.

TANRISEVEN: BİZİM ÖNCELİĞİMİZ İNSAN SAĞLIĞI

 Uluslararası Giriş Noktalarında Uygulanacak Çevre Sağlığı İşlemleri Yönetmeliği kapsamında “Yıllık Denetim Programları'nın hazırlanması amacıyla Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında toplantı yapıldı.

banner111
Çevre Sağlığı Yıllık Denetim Programlarının hazırlanması amacıyla gerçekleşen toplantıda gündem; turistlerin Alanya’ya ilk temas ettikleri yerler olan liman ve marinaların denetlenmesi oldu. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, atık yönetimi, kapalı hava kalitesi ve su güvenliği konularında yetkili kurumların sunmuş olduğu raporları inceledi.

Toplantıda, su güvenliği konusunda konuşan Alanya Toplum Sağlığı Merkezi yetkilisi, ''Yapmış oldukları çalışmalar neticesinde deniz sularında herhangi bir kirliliğe rastlanmadığını belirtti. Liman İşletmesi tarafından deniz taşıtlarına verilen sudan yılda yedi defa numune alındığını söyledi.

Gıda güvenliği konusunda söz alan  Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilisi, Alanya Marina Yat Limanında bulunan tüm işletmeleri yılda yedi defa denetlendiğini ifade etti.

Toplantıda genel bir değerlendirme yapan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven şunları kaydetti; “İnsanların sağlığı bizim için çok önemli. Denetimlerin bütün Kamu Kurum kuruluşları, özel kuruluşların çok dikkatli bir şekilde yürütmesi gerekiyor. Yapılan çalışmalara bakıldığında hem suyun kalitesi hem de su ürünlerinde sağlığa zararlı bir şey olmaması bizim için son derece sevindirici olmakla beraber, denetimlerimizi arttırıp sıklaştırmalıyız. Ticari işletmelerinde gıda, hijyen sigara denetimleri için tüm gayretimizle denetimleri yapmalıyız. Alidaş'ın belli bir tecrübesi var ancak, kamu kurum ve kuruluşların da  gereken denetimleri yapması gerekiyor. Amacımız burada herhangi bir sıkıntı yaratmadan işlerin yürütülmesi. Hem firmaların hem de gelen turistlerin buradan memnun bir şekilde ayrılmasıdır. Bizlerde kamu kurumları olarak yasanın verdiği yetki çerçevesinde denetimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Çalışmalarınız da gerekli tüm hassasiyeti göstermenizi istiyorum. Ayrıca gayretli çalışmalarınız için de teşekkür ediyorum.”

Alanya Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Alanya Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, ALİDAŞ ve Marina’dan yetkililer katıldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 16:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83