'TERÖR EYLEMLERİ POLONYA'YI VURDU'

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, 26-28 Kasım tarihleri arasında devam etmekte olan MT Polska’da Polonya turizm pazarının nabzını tutuyor.

'TERÖR EYLEMLERİ POLONYA'YI VURDU'

 Varşova’dan bildiren Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, şunları kaydetti:  Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen MT Polska'da Türkiye göz alıcı bir yerde. Aynı zamanda da fuarın ilgi odağı oldu. Türkiye standı 250 metrekare bir alana kurulu ve birçok bölgenin tanıtımı burada yapılıyor. Büyük tur operatörlerinden Wezyr de Türkiye standının içinde yer alıyor. Büyük katılımcılardan Prima Holiday birçok Alanya otelcisini de bünyesine alarak geniş bir alanda ayrıca tanıtım yapıyor.

banner111

“YÜZDE 8 ARTIŞ BEKLENİYOR”
Eski Antalya şimdiki Erzurum Valimiz Ahmet Altıparmak, standımızı ziyaret etti. Varşova'ya Lahey'den atanan Turizm Müşavirimiz Volkan Akgül, geçen sene Türkiye'ye 460 bin kişi civarında misafir geldiğini, ‘güvenlikli bölge’ imajının yükselmesi durumunda 2016 yılında ise yüzde 8 oranında artış hedeflediklerini belirtti. En büyük tur operatörlerinden İtaka, Wezyr, Prima Holiday, Rainbow ve Tui ile proje, reklam ve tanıtım çalışmaları yaptıklarını da iletti. Büyükelçi Yusuf Ziya Özcan, Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın, standımızı ziyaret ettiler. Alanya'dan katılan oteller ise Azura Deluxe, Sirius Deluxe, Mesut Otel, Alaiye Resort ve Lumos Deluxe oldu.

TERÖR VE SINIR OLAYLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ”
Coral Travel/Wezyr Holidays'in Genel Müdürü Kaan Ergun ile yaptığımız görüşmede temmuz sonuna kadar satışların çok iyi gittiğini, büyük oranda erken rezervasyon aldıklarını, Suruç olayı, doğu ve güneydoğu sınırlarında yaşanan gerginlikler sonucunda pazarda düşüşler olduğunu, bunca olumsuzluklara rağmen 2015 yılını yine de artıda kapadıklarını bildirdi. Öte yandan Polonyalıların, Ankara ve Paris'te yaşanan terör eylemleri ve Rusya ile yaşanan son gelişmelerden sonra tedirgin olduklarını ve seyahati bu anlamda güvenli bulmadıklarını söylerken fuar katılımcılarının ve ziyaretçilerin ilk gün için az olması dediklerini doğruluyor gibiydi. Fuarın ikinci gününde ise az da olsa hareketlilik gözlemleniyor.

“YABANCI BASINDA OLUMSUZ İMAJ VAR”
Türkiye'ye gelen turistin yüzde 70 gibi bir kısmının Alanya ve Side'yi tercih ettiğini söyleyen Ergun, otel işletmecilerine, Alanyalılara ve şehrin düzeniyle alakalı hizmet veren tüm birimlere misafirlerin memnuniyetinden dolayı teşekkürlerini iletti. Ayrıca, ALTAV'a da yıllardır tanıtıma gösterdiği çaba ve hassasiyetinden dolayı teşekkür eden Ergun, 2016 yılı için Rusya ile ilişkilerin biran önce normalleştirilmesi gerektiğini, tüm basında  savaşa hazırlanılıyormuş gibi bir izlenim oluşturulduğunu da belirtti.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2015, 10:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83