YERLEŞİK RUSLAR SİYASİ ÇÖZÜM İSTİYOR

Suriye sınırında Türk savaş uçağı F-16’lar tarafından düşürülen Rusya uçağının ardından iki ülke arasında yaşanan siyasi gerilim Antalya’da yaşayan Rus turistleri de endişelendiriyor. Antalya’da yerleşik olarak yaşayan Rus vatandaşlar iki ülke arasında yaşanan krizin bir an evvel çözülmesini istiyor.

YERLEŞİK RUSLAR SİYASİ ÇÖZÜM İSTİYOR

 Suriye sınırında Türkmen Dağı yakınlarında SU 24 Tipi Rus uçağının Türk jetlerince düşürülmesinin ardından iki ülke liderlerinin yaptığı açıklamalarınla tansiyon yükselirken, en son Rusya lideri Vladimir Putin’in Türkiye’de yaşayan yerleşik Ruslara geri dönün çağrısında bulunması üzerine Antalya’da yaşayan Ruslar krizin bir an evvel çözülmesini istediler.

banner111
RUSYA VE TÜRKİYE’YE ANNE BABA BENZETMESİ

17 yıldır Antalya’da yaşana 42 yaşındaki 3 çocuk annesi Valeria Aslanoğlu, kendini baskı altında kalmış gibi hissettiğini söyledi. Valeria Aslanoğlu, “Çünkü ben 17 yıldır burada Antalya’da yaşıyorum. Benim köklerim, burada bu topraklarda artık. Bunu sökmek çok büyük bir mesele konumunda. Ben iki ülkeyi anne ve babaya benzetiyorum. Biri annem diğeri de babammış gibi hissediyorum. Karşımda bir babam var Türkiye olarak. Sanki bir hakim karşımıza çıkarak evladım siz kiminle kalmak istiyorsunuz, annenle mi babanla mı diye? Bende çocuk olarak kafayı bir sola çeviriyorum anne diyorum, sağa çeviriyorum babam diyorum. Evet sen şiddete uğradın şuan çok kızgınsın. Hakkını arıyorsun? Biraz beklesen kızgınlığın dinse, babalar biraz agresif olur, biraz öfkeli olur. Hemen karar verirler. Diplomatik olarak biraz beklemeliyiz. Öfkenin dinmesini beklemeliyiz. Babam tarafında kafamı çeviriyorum. Yakıştırmıyorum sana bunu diyorum. Babacım bu bizim annemiz diyorum. Bak mutfakta yemeği pişiriyor. Bu yemek kokuları sayesinde bu eve katkıyı sunuyor. Onun için sende biraz anlayışlı ol. Anlayış göster. Eski günlere dönelim. Bizim beraber gücümüz artacak. Ne annesiz ne de babasız ben evlat olarak hayatımı sürdürmek istemiyorum” dedi.

“RUSYA VE TÜRKİYE BİRBİRİ OLMADAN YAPAMAZ”

Bu durumu anlayamadığını ifade eden Valeria Aslanaoğlu, Rusya ve Türkiye’nin birbiri olmadan yapamayacağını dile getirdi. Aslanoğlu, “Bizim geleceğimiz sizlere kalmış. Bizim o kadar çok derin ilişkimiz var ki, ekonomi, ticaret, aile, çocukların üzerinde ne olursa olsun biz bunu parçalayamayız. Bu durum mümkün değil. Bence bu öfke bitmeli ve barış noktasına gelmeliyiz. Bunun için de biraz zamana ihtiyacımız var diye düşünüyorum iki taraf içinde. Bence bizim iki ülke arasındaki ilişkilerimiz devam edecek. Ne Rusya ne de Türkiye birbiri olmadan yapamaz” şeklinde konuştu.

“SINIRA GİDİP KOLLARIMI AÇACAĞIM”

İki ülke sıkıntı yaşamaya devam ederse sınıra gidip ellerini açacağını ve hadi beni parçalayın diyeceğini sözlerine ekleyen Valeria Aslanpğlu, “İki ülke sıkıntı yaşamaya devam ederse ne yapacağım biliyor musunuz? Sınıra gidip Türkiye ile Rus arasına geçip kollarımı açacağım ve hadi beni parçalayın diyeceğim. Beni parçalamak istiyorsanız parçalayın. Evladınıza kıyacak mısınız? Kıyın, siz bilirsiniz. Türkiye, Rusya anne ve babam sizler bilirsiniz. Ben sizde asla annem ya da babam diyemem. İki tarafta benim için çok kıymetli. 3 çocuğum var nasıl ayrılabiliriz. İki ülke ayrılamaz tarihten bakarsanız belki kavgalar oldu ama hiç ayrılamadılar. Yine de birleşiyoruz. Kaderimiz bizim beraber olmak. Kimse kusura bakmasın ama biz ayrılamayız” diye konuştu.

BİR AN EVVEL DÜZELSİN”

3 yıl önce Antalya’ya geldiğini ifade eden 69 yaşındaki emekli Subay Anatolii Guseinov, politikanın insanlara çok kötü yansıdığını söyledi. Guseinov, “Eşimle beraber Antalya’da oturuyoruz. Politika insanlara çok kötü yansıyor. Ben istiyorum ki iki ülke sorunları bir an evvel çözer. Ben Rusya ve Türkiye’nin tekrar dost olmasını istiyorum. Yine dostluk gelsin. Bu durum bize çok kötü olarak yansıyor. Putin’in geri dönün çağrısı uygun değil. Benim eşim hasta burada kalıyor. Buraya çok uyum sağladı. Buradan hoşlandı. Neden böyle bir durumdan dolayı gitmek zorunda kalalım. Bu durum gerçekten çok kötü ve en kısa zamanda düzelmesini istiyorum” dedi.

İKİ ÜLKE ARASINDA BİR SEÇİME KATILMAK İSTEMİYORUM”

4 yıldır Antalya’da yaşayan 32 yaşındaki Anastasia Bertan ise, yeni bir aile kurduğunu ve bir çocuğunun olduğunu söyleyerek, “Ben yeni bir aileye kavuştum. Yeni bir evlilik yaptım. Yeni bir çocuğum oldu. Ben şimdi çocuğumu alı gitsem, çocuğumu babasız bıraksam ya da çocuğu annesiz ya da babasız bıraksam bu gerçekten çok kötü bir yöntem olur. Ben hem Rusya’yı hem de Türkiye’yi çok seviyorum. İnşallah olumsuz durumlar son bulur. Ben iki ülke arasında bir seçime katılmak istemiyorum. Kesinlikle barış konusunda bir yol bulmalı iki ülke” diye konuştu.

ÖFKEYLE SÖYLENMİŞ SÖZLER GERİ ALINSIN”

Putin’in geri dönün çağrısının bir uyarı olduğunu da sözlerine ekleyen Anastasia Bertan konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bu belki bir uyarı oldu ama bir kanun ya da kesinleşmiş bir durum değil. Bu söylemler öfkeyle söylenmiş sözler. Onun için karar vermek için çok erken. İnşallah bu öfkeyle söylenmiş sözler geri alınır. Biz hepimiz durumun düzelmesini bekliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 19:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83