Karadağ’dan hükümete çağrı

CHP İlçe Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulunan Coşkun Karadağ, gurbette olup, bayram tatili için memleketlerine gitmek isteyen öğrenciler için hükümete çağrıda bulunarak, ” KYK tarafından otobüs geliş ve gidiş biletlerinin ayarlanması veya bu konuda ödenek ayrılması çok makbule geçecektir” dedi.

Karadağ’dan hükümete çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHPAlanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, parti binasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Fahiş zamlkardan sonra gurbette okuyan öğrencilerin memleketine gitmekte zorlandığına vurgu yapan Karadağ;” Önümüzde bir bayram var. Bu bayram süresince Alanya’da okuyan ve büyük şehirlerde okuyup memleketlerine bayram yapmaya gidecek olan gençler var. Hükümete çağrıda bulunmak istiyorum. Üniversitede okuyan öğrencilerin iyi bir bayram geçirmesi için onların KYK tarafından otobüs geliş ve gidiş biletlerinin ayarlanması veya bu konuda ödenek ayrılması çok makbule geçecektir. Bugünkü hayat şartlarında ailelerin çocuklarının bayram geçirmesi için ciddi bir paraya ihtiyaç var. Bunun yanında emekliler ve tüm işçilere verilecek olan bayram ikramiyelerinde minimum 2 bin TL olmalı. Bu miktar bugünkü hayat koşullarında bu bayramı daha iyi atlatmalarına vesile olacaktır” dedi.

“ALANYA’DAKİ FAHİŞ ARTIŞLAR İÇİN SORU ÖNERGESİ VERİLDİ”

banner111

Alanya’nın konutta en fazla kira artışı yapılan yerleşim yeri olduğuna dikkat çeken Karadağ; “Şu an müthiş paralar zikrediliyor ama bunlar doğrudur. Alanya’da konut artışlarının sebeplerinin başında hem Rusya-Ukrayna arasındaki savaş buradaki kiraların yüksek oluşuna sebep olmakta. Aynı zamanda yabancılara mülk satışı buna sebep oluyor. İkincisi, Alanya tüm Türkiye’de cazibe noktası haline gelmesi ve tüm vatandaşların burada konut almaya ihtiyaçlarından doğan ve özellikle dar gelirliye darbe vuran kira artışları var. Bu artışları CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’a ilettik. Budak, mecliste araştırma komisyonu ile birlikte Alanya’daki konut kira artışları ile ilgili bir soru önergesi verdi. Bu önerge MHP ve AK Parti tarafından reddedildi. Fahiş kira artışları konusunda tüm Alanya halkına ücretsiz olarak danışmanlık sunacağız. Avukatlarımız bu konuda görevli. Böyle sorunu olanları partimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“TİCARİ KISITLAMA PEK DOĞRU OLMAZ”

İYİ Parti’li Belediye Meclis Üyesi Fikret Arık’ın yabancılara konut satışının durdurulabileceğine yönelik önerisi sorulan Karadağ, “Birçok kişi ve kuruluşların önerileri var. Bu zamana kadarki bütün önerileri yasal sınırlar içerisinde ele almak mecburiyetindeyiz. Alanya’da müthiş bir konut artış var. Belki şu yapılabilir. Belediyelerde imar verilirken belli şart koşmayla beraber yasal sınırlar içerisinde bir kısıtlama yapılabilir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ticari kısıtlamasını yapmak pek de doğru olmaz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Karadağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı coşkulu olarak kutlayacaklarını söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83