HALK TARTAN PİST İSTİYOR

Alanyaspor Cengiz Aydoğan Tesisleri'ndeki Zimbitlik Futbol Sahası'nın çevresindeki koşu pistinde spor yapan Alanya halkı, kırmızı kum olan zeminin kaldırılarak yerine tartan pist yapılmasını istiyor.

Zimbitlik Futbol Sahası'nın çevresindeki koşu ve yürüyüş pistinde spor yapanların sayısı, pistin zemininden çıkan kırmızı toz nedeniyle her geçen gün azalıyor. Zeminden çıkan toz nedeniyle pistin spor yapmaya uygun olmamasına rağmen tesiste koşu ve yürüyüş yapmaya devam edenler ise pistin iyileştirilmesini istedi. Zimbitlik Tesisleri'nde spor yapan vatandaşlar Alanya Belediyesi yetkililerinden yardım isteyerek, spor kıyafetlerini ve ayakkabılarını kırmızı renge boyayan kum zemin yerine modern tartan pist yapılmasını istiyor.

Toptancı Hali'nde sebze ve meyve komisyonculuğu yapan atletizm sporcusu Orhan Metin, Zimbitlik Tesisleri'nde 4 yıldır spor yaptığını ancak pistin koşulacak durumda olmadığını söyledi. Koşu pistinin kırmızı toz ve toprak içerisinde olduğunu belirten Metin, "Uluslararası yarışmalara burada hazırlanıyoruz. Alanya Belediyesi'nden çalışma alanımızın tartan pist yapılmasını rica ediyoruz. Burada yürüyen ve koşan yüzlerce insan var. Hepsinin de şikayeti aynı. Ayrıca sahanın kuzey bölümü özellikle kış aylarında akşamları çok karanlık oluyor. O bölümün de aydınlatılmasını istiyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 14:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83