Başkan Yücel turizm sezonundan umutlu

Bugün yapılan encümen toplantısında MITT Moskova Fuarı ve gündeme dair açıklamalarda bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “MITT Moskova Fuarı’nın meyvelerini inşallah bu yıl yiyeceğiz. Fuarda Alanya standına ve tur operatörlerine olan yoğun ilgi bizi sevindirdi” dedi.

Başkan Yücel turizm sezonundan umutlu
Haftalık oğlan Encümen Toplantısını gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Yücel, vatandaşları Alanyalı şehitler anısına özel olarak hazırlanan ve çekimleri 6 ay süren ‘Birileri Var’ adlı belgesel filmi izleyemeye davet etti. Yücel, “Alanya’da yaşayan şehit ailelerinin de katkılarıyla Belediye personellerimiz tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü anısına bir belgesel hazırlandı. Hazırladığımız ve 18 Mart Cumartesi saat 19.00’da Kültür Merkezi’nden sunulacak belgesele, tüm halkımız davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“RUSLAR GEÇENYILKİ DESTİNASYONLARDAN MEMNUN KALMADI”

Gazetecilerin soruları üzerine MITT Moskova Turizm Fuarı’nı değerlendiren Belediye Başkanı Yücel, Rus turistlerin geçen yılki destinasyonlardan memnun kalmadığını belirtti.

“Biliyorsunuz geçen yıl Rusya ile yaşanan sıkıntılardan dolayı bölgemizde de hissedilir derecede turizmle ilgili sıkıntılar olmuştu” diyen Belediye Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama çok şükür bizim ülkemiz turizmi en güzel en sağlıklı bir şekilde yapıyor. Bunun da bu sene meyvelerini yiyeceğiz. Neden derseniz, Rus turistler, Rus vatandaşları geçen yılki alternatif destinasyonlarında Yunanistan olsun, İspanya, İtalya olsun hatta Tunus olsun oradaki memnuniyetsizliklerini dile getiriyorlar. Bu, sevindirici bir haber. Devlet olarak, millet olarak turizmi hem benimsemişiz, hem de düzenli bir şekilde, sağlıklı bir şekilde yapıyoruz. Ve bu vesileyle Alanya’ya rağbet o kadar çok ki belki görmüşsünüzdür. Bizim hem stantlarımızdaki hem de tur operatörlerindeki yoğun ilgiyi.” 

“ANTALYA’YA GELECEK RUS TURİSTİN YÜZDE 40’NIN TERCİHİ ALANYA”

Devletin resmi rakamlarına göre Rusya’dan 4 milyona yakın bir turist beklentisi olduğunun altını çizen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bizim de beklentimiz bu rakamın 1 milyondan fazlasının Alanya destinasyonunu seçmesi ve bunu da Alanya’nın ağırlayacağına dair. Bir de Antalya’ya gelen Rus turistlerin neredeyse yüzde 40’nın tercinin Alanya olması bizim için çok önemli. Her şeyden önemlisi bu pazar payının önde gelen dev şirketlerinden Tez Tour, Odeon Tour, Anex Tour olsun bunların direkt Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na iniş yapmaları. Bunun da yöre ticaretini olumlu bir şekilde etkileyeceğine inanıyoruz. Çünkü dünya ticaretinde önemli söz sahibi olan bu acentalar, tur operatörleri burayla çalışmak ve buradaki pastadan pay almak istiyorlar. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun da girişimleriyle, bizlerin de girişimleriyle bu bölgeye inanın son derece talep var” dedi.

“BİZ BÖLGE ESNAFININ TİCARETİNİ İYİLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Fuara ALTAV, ALTİD, ALTSO ve Belediye olarak katıldıklarını kaydeden Başkan Yücel, ALTAV’ın 2017 için hedeflediği fuar takviminin sonuna geldiği belirtti. ALTAV’ın dünyada 29 ülkede fuara katılmayı hedeflediğini açıklayan ALTAV ve Alanya Belediye Başkan Adem Murat Yücel, “İç pazar hariç. Bunun 23’ünü MITT Moskova Fuarı’yla gerçekleştirmiş olduk. Geriye kalanları da ivedilikle sonuçlandıracağız. Biz hem toplum olarak, hem kamu kurum-kuruluşları olarak, hem sivil toplum kuruluşları he de yerel yöneticiler, gerçekten buradaki insanların ticaretlerini iyileştirebilmek, huzur ve refahlarına katkı sağlayabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz; göstermeye de devam edeceğiz. İnşallah dünyanın bu global kriz ülkemizden de teğet geçer. Bölgedeki ticaret akışının hızlanması, sağlıklı yapılabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz, çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“UKRAYNA HEDEFLERİMİZ GEÇEN YILINKİNDEN YÜZDE 30 DAHA FAZLA”

Ukrayna ile yapılan antlaşmaya göre Ukraynalı turistlerin kimlikle ülkemize seyahat edebilmesinin bölge turizmi açısından önemini soran bir gazetecinin sorusunu değerlendiren Başkan Yücel, “Avrupa pazarında bir daralmanın olduğunu hep birlikte görüyoruz. Buna rağmen bu güne kadar aldığımız en iyi sonuçlardan biri de Ukrayna, Ukrayna’yla birlikte Rusya, Romanya Polonya pazarıydı biliyorsunuz. İskandinav pazarının da belli bir bölümüydü. Ama gerçekten bu dört ülkede belli bir artış var. Ukrayna’nın da tamamen alternatif turizm olarak bizi tercih etmesi ve giriş ve çıkışlarının daha da kolaylaşması, kimlikle gelebilmeleri bizim için çok iyi oldu. Burada Dışişleri Bakanlığımızın da çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu bölgeye de çok iyi katkı sağlayacağını, geçen yılın hedeflerinden yüzde 30 daha fazla olacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

“DEVLETİN ÜNİTER YAPISI BİZİM İÇİN HERŞEYDEN ÖNEMLİ”

“Almanya ve Hollanda’yla yaşanan diplomatik krizin, Alanya’ya bu ülkelerden gelen turistleri etkileyeceğini düşünüyor musunuz” sorusu üzerine ise Başkan Yücel, “Bizim için her şeyden önemlisi, devletin üniter yapısıdır. Bu bizim için önemlidir. Devlet büyüklerinin yaptıkları açıklamalar, izledikleri yol bizim için önemli. Biz de onların takipçisi olacağız, onlara destek vereceğiz.” açıklamasını yaptı.

“ONLAR BİZİM TANRI MİSAFİRİMİZDİR”

Türkiye’de en çok yerleşik yabancının ve mülk satışının Alanya’da olduğuna da dikkat çeken Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bizim ülkemizde ve bölgemizde yaşayan, gerek Hollandalı gerek diğer Avrupa ülkesi vatandaşlarını biz misafir olarak görüyoruz; onlar bizim misafirlerimizdir. Onlar bizim Tanrı misafirimizdir. Biz onlara sahip çıkmak zorundayız ama devlet politikalarımızın da arkasındayız. Zaten bunu da devlet büyüklerimiz aynı şekilde ifade ediyor. Bizim bölgemizdeki Avrupa vatandaşları bizim vatandaşlarımız neyden faydalanıyorsa onlarda aynı şeylerden faydalanmaya devam edeceklerdir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 16:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83