Bu yıl ne kadar Rus turist gelecek?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kente bu yıl 3.4-5 milyon arasında Rus turist beklediklerini ifade etti.

Bu yıl ne kadar Rus turist gelecek?
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizmdeki son durumu turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi. 3 buçuk milyon ile 5 milyon arasında bir Rus turistin gelmesini ön gördüklerini belirten Menderes Türel, Avrupa pazarından da umutlu olduklarını söyledi. 

"Herhangi bir kötü durum olmaz ise geçen senenin üzerinde bir sezon yaşayacağımızı düşünüyorum" diyen Türel, değerlendirmelerinde şu noktaların altını çizdi:

"3.5-5 MİLYON RUS GELİR, AVRUPA'DA DA GERİ KALMAYIZ"

Türel'in açıklamaları şu şekilde: "Olağanüstü bir durum olmaz ise, geçen seneden çok daha fazla Rus turistin geleceğini görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ile son Rusya seyahatinde de beraberdik. Orada da bu meseleler gündeme geldi. Geçen sene Eylül ayına kadar,  gelen Rus turist sayısı neredeyse sıfır noktasındaydı. Sonrasında ilişkiler düzelince eylül-aralık arasında üç ayda 500 bin turist geldi.  Evvelki sene iyi zamanımızda üç buçuk milyon turist gelmişti. Yeniden bu yıl Rusya’dan üç buçuk milyon turist bekliyoruz. Turizm sektörü biraz ihtiyatlı konuşur. Sektörde de birçok arkadaş iyimser tahminle bu sayının beş milyonu bulabileceğini ve arkasında da karşılıklı ruble ve Türk Lirası ile ticaret yapabilir olması da bu iyimser tahmini ortaya koymaya vesile oluyor. Dolayısı ile inşallah geçen seneden çok daha iyi bir sezon bekliyoruz. Avrupa pazarında malum siyasi gerginliklerimiz var. Burada biraz sıkıntılarımız var. Açıkçası ben burada da bir geri dönüş olacağını düşünüyorum. Çünkü rakiplerimiz İspanya ve Yunanistan şu anda rezervasyonlarını doldurmuş durumdalar ve fiyat yükseltiyorlar. Bir de geçen sene oraya gidenler, bizim hizmet kalitemizi buralarda bulamadılar. Bu yüzden ben özellikle Yunanistan ve İspanya’daki rezervasyon doluluğu ve fiyat artışlarından dolayı Türkiye’ye dönüş yapacaklarını düşünüyorum. Geçen sene 2 milyonun üzerinde bir Alman, 350 bin Hollandalı turist gelmişti. Bu rakamları buluruz diye düşünüyorum. Avrupa pazarında da pek geride kalacağımızı düşünmüyorum. İyimser bir tahminle belki biraz üstüne bile çıkabiliriz. Rusya pazarında ciddi bir artış olacağı için, herhangi bir kötü durum olmaz ise geçen senenin üzerinde bir sezon yaşayacağımızı düşünüyorum."

"EXPO ALANININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ GÜNDEMDE"

EXPO’nun ileride bir özelleştirme suretiyle bir yatırımcı tarafından işletilmesinin gündemde olduğunu belirten Menderes Türel, "EXPO Tarım Bakanlığımızın ukdesinde botanik EXPO olarak devam ediyor ve turizme hizmet everiyor. Kapılarını kapatmadı. İleride özelleştirme suretiyle bir yatırımcı tarafından işletilmesi gündemde.  Konu Ankara’da değerlendiriliyor. Konu Bakanlık yetkisinde olduğu için biz şu anda gelişmeleri sadece takip ediyoruz." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 10:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83