İŞTE RUS TURİSTİN YENİ ROTASI

Türkiye ve Mısır olaylarından sonra, seyahatleri iptal edilen Rus turistler Birleşik Arap Emirlikleri'ne yönlendirilecek. Öte yandan, Türkiye'ye yönelik ekonomik önlemler içeren kararnamenin kabulü ise, Rusya'nın iç turizmine yarayacağı kaydedildi.

İŞTE RUS TURİSTİN YENİ ROTASI

 Birleşik Arap Emirliklerinde gerçekleştirilen Rusya Ekonomi ve Finans Forumu'na katılan Uluslararası Çalışma Komitesi Başkan Yardımcısı Svetlana Jurova yaptığı konuşmasında son zamanlarda Türkiye ve Rusya ilişkilerinde meydana gelen gerilime değinerek, "Türkiye ve Mısır olaylarından sonra Rus turistlerin tatil seçeneği değişecek. İnsanlarımız memnuniyetle Arap Emirliklerine gelecekler.  Yani tüm bu yaşananlar bağlamında buranın turizm işletmeciliği de gelişmiş olacak" açıklamasında bulundu. Jurova, Rusya'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne uçak seferlerinin artma olasılığının olduğunu da kaydetti.

banner111
Öte yandan, Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Galina Karelova, Rusya Devlet Başkanı'nın Türkiye'ye özel ekonomik önlemler almasını öngören kararnamenin Rusya'nın iç turizminin gelişmesine sebep olacağını ve tüm Rus ekonomisi için olumlu etki yaratacağını bildirdi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karelova, "Alınan önlemler turizmin iç sektörünün güçlenmesine sebep olacak. Büyük turizm potansiyeline sahibiz" şeklinde konuştu. Karelova, 2011-2018 yılları iç turizmin gelişim programının onaylandığını ve şu anda uygulandığını belirtti. Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı şu şekilde devam etti:

"Türkiye'ye uygulanan ekonomik yaptırımlardan dolayı Rus piyasasında olumsuz olaylar yaşanmayacak. Bizimle çalışmaya hazır diğer ülkeler ve yerli üreticiler var. Onlar kaliteyi ve rekabet gücünü artırabilirlerse piyasanın büyük payını karşılama imkanı var."

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2015, 13:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83