RUSLARDAN SALDIRIYLA İLGİLİ İLGİNÇ TESPİT

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısının ardından Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, "Türkiye ile Rusya'nın iyi olmasını istemeyen üçüncü şahıslar var" dedi.

RUSLARDAN SALDIRIYLA İLGİLİ İLGİNÇ TESPİT

 Anjelika Anzhela, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin düzelmeye başlamasının ardından yaşanan olayın düşündürücü olduğunu söyledi. Olayla ilgili ilçede yaşayan Ruslarla görüş alışverişinde bulunduklarını dile getiren Anzhela, "İki ülkenin iyi olmasını istemeyen üçüncü şahıslar var. Ne zaman iyi olacağız, birbirimize destek veriyor ve kardeşçe yaşamaya başlıyoruz, üçüncü kişi gelip ortaya bir şey atıyor ve problemler çıkarıyor. Türkiye-Rusya arası düzelirken, Türkiye'ye kargaşayı getirmek isteyenler, havalimanında özellikle dış hatlarda saldırı gerçekleştirdi. Bunu Türkiye kendi kendine yapacak değil. ' Türkiye kötü olsun, kalkınmasın' diye yapıldığını düşünüyorum." dedi.

banner111
Alanya'da yaşayan Rusların çok üzgün olduğunu dile getiren Anzhela, bu saldırının ardından Türkiye'den gitme niyetlerinin olmadığını ifade etti. Avrupa'da da bu tür patlamaların olduğunu hatırlatan Anzhela, "İnsanlar artık bu olaylara biraz daha alışıyor. Terörle yaşamak dünyada normal hale geliyor. Bu sadece Türkiye ile ilgili değil. Ancak Türkiye'ye gelmek isteyenler uçak olmazsa arabayla da olsa geliriz düşüncesinde." diye konuştu.
Rus halkının ülkeyi kaosa sokmak isteyen üçüncü bir grubun farkında olduğunu kaydeden Anzhela, "Bizleri düşman etmek ve korkutmak istiyorlar. Türkiye'ye yabancılar gelmesin istiyorlar. Bu turizme de etki edecektir. Zaten belirli sıkıntılar vardı. Ama bu durumu daha da kötüleştirecektir ama zaman her şeyin ilacı. Neler atlattık, bunu da atlatırız. Biz Türkiye'yi çok seviyoruz. Burada yaşıyoruz, burada evlenenlerimiz, burada olan çocuklarımız var" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2016, 17:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83